Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Мъфини от карфиол и яйца

Мъфини от карфиол и яйца

Мъфини от карфиол и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама карфиол, отделен на розички
  • 13 яйца
  • 50 грама настърган пармезан
  • нарязан пресен лук за декорация
  • лют или доматен сос за поръсване
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 щипка черен пипер

Начин на приготвяне:

В купата на робота поставете розичките от карфиола и ги смелете много добре, докато станат съвсем ситни. Прехвърлете ги в подходящ съд и ги покрийте. Сложете в микровълнова фурна за около 8 минути, за да омекнат добре. Издецете карфиола и добавете едно яйце, настъргания пармезан и подправките. Разбъркайте.

Вземете тавичка за мъфини или силиконови форми и намажете с масло всяка, след това сложете по една сладоледена лъжица от сместа. Притиснете я така, че да има както по дъното на формата, така и по стените, целта е да се образува малка чашка. Преместете тавата в предварително загрята на 180 градуса фурна и печете 20 минути. След това във всяко получено гнездо сложете по едно яйце и върнете в печката за още 10 минути.

Гарнирайте със зеления лук и поръсете с лютия сос. Сервирайте като закуска, лек обяд, или като гарнитура към леки меса.

Тази нискокалорична закуска със сигурност ще стане част от вашето меню! Да ви е вкусно и не забравяйте, че здравословните храни трябва да са част от ежедневието ви!

За framar.bg: Данна Панджарова
Изтоник: taste.com.au

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника