Пюре от карфиол с мащерка и масло
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол, нарязана на розички
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена лъжичка сол
- 3 супени лъжици безсолно масло
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка, нарязана на ситно
- прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:

- Загрейте пилешкия бульон със солта в голяма тенджера на силен огън.
- След като сместа заври, добавете карфиола и намалете силата на котлона.
- Покрийте с капак и гответе на слаб огън в продължение на 20 минути или докато карфиолът омекне.
- Прехвърлете го в блендер с помощта на решетъчна лъжица.
- Добавете 3 супени лъжици от пилешкия бульон и маслото. Пасирайте до гладка консистенция.
- Опитайте и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- Прибавете мащерката и пасирайте за кратко.
- Поднесете пюрето от карфиол в купички, гарнирано с листенца прясна мащерка.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Пържен карфиол по корейски
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Салата Табуле с карфиол
- Цветно зеле, карфиол
Коментари към Пюре от карфиол с мащерка и масло