Пюре от карфиол с мащерка и масло

Необходими продукти:
- 1 глава карфиол, нарязана на розички
- 1 чаена чаша пилешки бульон
- 1 чаена лъжичка сол
- 3 супени лъжици безсолно масло
- 1 чаена лъжичка прясна мащерка, нарязана на ситно
- прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте пилешкия бульон със солта в голяма тенджера на силен огън.
- След като сместа заври, добавете карфиола и намалете силата на котлона.
- Покрийте с капак и гответе на слаб огън в продължение на 20 минути или докато карфиолът омекне.
- Прехвърлете го в блендер с помощта на решетъчна лъжица.
- Добавете 3 супени лъжици от пилешкия бульон и маслото. Пасирайте до гладка консистенция.
- Опитайте и подправете със сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
- Прибавете мащерката и пасирайте за кратко.
- Поднесете пюрето от карфиол в купички, гарнирано с листенца прясна мащерка.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Карфиол, Цветно зеле
- Цветно зеле, карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Печено цветно зеле с картофи, гъби и кашкавалена коричка
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Карфиолът и броколите са идеална помощ при проблеми с храносмилателната система
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Салата табуле с печен карфиол
Коментари към Пюре от карфиол с мащерка и масло