Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал

Необходими продукти:
1 глава цветно зеле
250 грама кайма
1 глава лук
1 морков
3 домата
100 грама кашкавал
5 яйца
150 милилитра прясно мляко
пресен магданоз
черен пипер и сол на вкус
олио на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете карфиола на съцветия, които сложете в подмазана с олио тава.
Лука обелете и нарежете ситно, моркова настържете на едро ренде, магданоза накълцайте. Прибавете така подготвените продукти при каймата и подправете на вкус.
Получената комбинация разпределете равномерно върху цветното зеле.
Върху нея подредете кръгчета домати.
Разбийте яйцата с прясното мляко и залейте съдържанието на тавата
Изпечете ястието в загрята до 180 градуса фурна за около 20 минути. След това поръсете с настърган кашкавал и върнете за 5 минути във фурната, за да се разтопи последният.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Карфиол, Цветно зеле
- Цветно зеле, карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Печено цветно зеле с картофи, гъби и кашкавалена коричка
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Домашен ориз от карфиол
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
Коментари към Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал