Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 карфиол, разделен на розички
- 1 глава нарязан ситно лук
- 2 чаени лъжички масло
- 1 чаена чаша вода
- 200 милилитра готварска сметана
- 2 жълтъка
- 1 супена лъжица брашно
- 200 грама настърган кашкавал
- 150 грама нарязана ситно шунка
- 2-3 стръка прясна мащерка
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте вода в тенджера и оставете да заври. Попарете карфиола, прецедете, охладете и нарежете на ситно. Запържете го в сгорещено масло, заедно с лука и подправете със сол и черен пипер на вкус. Пресипете зеленчуците в тава, добавете шунката и кашкавала, разбъркайте. Разбийте сметаната, жълтъците, брашното и залейте огретена. Загрейте фурна на 200 градуса и запечете до готовност. Поднесете ястието топло, гарнирано с листенца мащерка.
Добър апетит!
Източник: www.cocinadelirante.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Салата Табуле с карфиол
- Пържен карфиол по корейски
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Карфиол с гъби и целина
- Печен карфиол със соев сос и сироп от агаве
- Рецепти за туршия със зелен боб
Коментари към Огретен с карфиол, шунка и кашкавал