Картофен огретен с пармезан и сметана

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи, обелени и нарязани на тънки филийки
- 2 1/2 чаени чаши сметана
- 1 1/2 чаени лъжички сол
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер, прясно смлян
- 1 чаена чаша пармезан, прясно настърган
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и подмажете с масло тавичка или съд за печене.
- В средно голяма купа смесете сметаната с черния пипер и солта. Разбъркайте добре.
- Покрийте дъното на тавата с картофени филийки, като леко застъпите краищата им.
- Поръсете с 1/4 от настъргания пармезан и залейте с 1/4 от овкусената сметана.
- Повторете с останалите картофи, пармезан и сметана.
- Печете картофения огретен около 50-60 минути, докато картофите омекнат.
- Оставете го да се охлади в продължение на 10 минути, нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: onceuponachef.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Картофен огретен с пармезан и сметана