Картофен огретен с прясно мляко и масло

Необходими продукти:
- 900 грама сладки картофи, обелени и нарязани на тънки филийки
- 1 скилидка чесън, разполовена
- 500 милилитра прясно мляко
- 115 грама масло
- 1/4 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
- 1 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Обтрийте дъното и стените на 4 гювечета с разполовената скилидка чесън.
- Загрейте млякото и маслото в голяма тенджера на средно силен огън, докато по ръбчето започнат да се образуват мехурчета.
- Добавете картофените филийки, индийското орехче, солта и черния пипер. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
- Намалете силата на котлона и гответе около 10 минути.
- Разпределете сместа в гювечетата и поръсете с натрошеното сирене.
- Печете около 1 час и 15 минути до златисто кафяв цвят или докато картофите абсорбират млечната смес и сиренето се разтопи.
- Поднесете гювечетата топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
ЧИСТО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл SANCT BERNHARD
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Сладък картоф
- Намалете високата температура със суров картоф
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Тутманик
- Полезни свойства и приложения на картофите
Коментари към Картофен огретен с прясно мляко и масло