Картофен огретен с прясно мляко и масло

Необходими продукти:
- 900 грама сладки картофи, обелени и нарязани на тънки филийки
- 1 скилидка чесън, разполовена
- 500 милилитра прясно мляко
- 115 грама масло
- 1/4 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
- 1 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Обтрийте дъното и стените на 4 гювечета с разполовената скилидка чесън.
- Загрейте млякото и маслото в голяма тенджера на средно силен огън, докато по ръбчето започнат да се образуват мехурчета.
- Добавете картофените филийки, индийското орехче, солта и черния пипер. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
- Намалете силата на котлона и гответе около 10 минути.
- Разпределете сместа в гювечетата и поръсете с натрошеното сирене.
- Печете около 1 час и 15 минути до златисто кафяв цвят или докато картофите абсорбират млечната смес и сиренето се разтопи.
- Поднесете гювечетата топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Тутманик
- Картофени шишчета с масло
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофен киш с шунка, гъби и сирена
- Намалете високата температура със суров картоф
Коментари към Картофен огретен с прясно мляко и масло