Картофен огретен с прясно мляко и масло

Необходими продукти:
- 900 грама сладки картофи, обелени и нарязани на тънки филийки
- 1 скилидка чесън, разполовена
- 500 милилитра прясно мляко
- 115 грама масло
- 1/4 чаена лъжичка прясно настъргано индийско орехче
- 1 чаена лъжичка сол
- прясно смлян черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша натрошено сирене
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Обтрийте дъното и стените на 4 гювечета с разполовената скилидка чесън.
- Загрейте млякото и маслото в голяма тенджера на средно силен огън, докато по ръбчето започнат да се образуват мехурчета.
- Добавете картофените филийки, индийското орехче, солта и черния пипер. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
- Намалете силата на котлона и гответе около 10 минути.
- Разпределете сместа в гювечетата и поръсете с натрошеното сирене.
- Печете около 1 час и 15 минути до златисто кафяв цвят или докато картофите абсорбират млечната смес и сиренето се разтопи.
- Поднесете гювечетата топли и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Картофени кошнички с вкусна плънка
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Картофени кошнички с бекон, кашкавал и сирене
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сладък картоф
- Как да приготвяме адаптираното мляко
- Великденски курабии с масло
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Тутманик
Коментари към Картофен огретен с прясно мляко и масло