Картофени соленки
Необходими продукти:
500 грама обелени картофи
200 грама масло
200 грама сирене
1,5 чаша брашно (и още мъничко за разточването)
2 яйца
сусам, кимион или настъргано сирене - за поръсване
няколко стръка копър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода до готовност, намачкайте на пюре и прибавете маслото и сиренето. Посолете, сложете малко копър. Изсипете брашното и разточете тестото с дебелина 3-4 см. Нарежете на ивици дълги около 8 см. Разбийте яйцата, потопете соленките в тях и поръсете със сусам, кимион или настъргано сирене. Печете при 180 градуса за около 10-15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
МАТИСЪН СОЛИ ЗА ВАНА АЛКАБАЛАНС 700 г MT1430
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
СОЛ ЗА СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ 2.5 кг ETAMINE DU LYS
НовСИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С РОЗМАРИН 100 гр.
АКВАСОРС ХИМАЛАЙСКА КАМЕННА КРИСТАЛНА СОЛ 400 г.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Какво лекува английската сол
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Великденски курабии с масло
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Натурални заместители на солта
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хлебен пудинг
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Тутманик
- Домашна целинова сол
Коментари към Картофени соленки