Картофени соленки
Необходими продукти:
500 грама обелени картофи
200 грама масло
200 грама сирене
1,5 чаша брашно (и още мъничко за разточването)
2 яйца
сусам, кимион или настъргано сирене - за поръсване
няколко стръка копър
Начин на приготвяне:
Сварете картофите в подсолена вода до готовност, намачкайте на пюре и прибавете маслото и сиренето. Посолете, сложете малко копър. Изсипете брашното и разточете тестото с дебелина 3-4 см. Нарежете на ивици дълги около 8 см. Разбийте яйцата, потопете соленките в тях и поръсете със сусам, кимион или настъргано сирене. Печете при 180 градуса за около 10-15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ЛАВАНДУЛА 100 гр.
ДИБЕН ЕНТЕРАЛНА ХРАНА ЗА ПИЕНЕ ГОРСКИ ПЛОДОВЕ 200 мл
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С РОЗМАРИН 100 гр.
СОЛИ ВКУСНО 150 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СИЙСТАРС КРИСТАЛНИ МИНЕРАЛНИ СОЛИ С ХВОЙНА 100 г
СОЛ КАЛИЕВА ЛЕКА 500 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Какво лекува английската сол
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновен маслен крем
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Полезни и вредни видове сол
Коментари към Картофени соленки