Вити банички със сирене от домашни кори

Необходими продукти:
за тестото
- 4 чаени чаши брашно
- 2 разбити яйца
- 1 чаени чаша вода
- по една щипка сол и захар
- 20 милилитра олио
- 1 супена лъжица оцет
за плънката
- 125 грама масло
- 200 грама натрошено сирене
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Към разбитите яйца прибавете олиото, солта, захарта и оцета. Пресейте брашното в купа, прибавете сместа и налейте водата. Направете тесто и го оставете да почине за половин час. Разделете го на равни части и намажете всяка с олио.
Разточете корите фино върху кухненски плот, намажете ги с масло и поръсете със сирене. Завийте рула, но не ги стягайте много и след това оформете охлювчета. Подредете баничките в застлана с лист пергамент тава и ги намажете с допълнително масло.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и запечете до златист загар (25-30 минути). Охладете, завийте баничките с влажна кърпа и след като изстинат поднесете, гарнирани с натрошени сирене и напитка по избор.
Добър апетит!
Източник: foodgawker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Ориз с лук и масло
- Мариновано овче сирене с босилек
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Запеканка от спанак с картофи, чесън и сирена
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
Коментари към Вити банички със сирене от домашни кори