Вити банички със сирене от домашни кори

Необходими продукти:
за тестото
- 4 чаени чаши брашно
- 2 разбити яйца
- 1 чаени чаша вода
- по една щипка сол и захар
- 20 милилитра олио
- 1 супена лъжица оцет
за плънката
- 125 грама масло
- 200 грама натрошено сирене
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Към разбитите яйца прибавете олиото, солта, захарта и оцета. Пресейте брашното в купа, прибавете сместа и налейте водата. Направете тесто и го оставете да почине за половин час. Разделете го на равни части и намажете всяка с олио.
Разточете корите фино върху кухненски плот, намажете ги с масло и поръсете със сирене. Завийте рула, но не ги стягайте много и след това оформете охлювчета. Подредете баничките в застлана с лист пергамент тава и ги намажете с допълнително масло.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и запечете до златист загар (25-30 минути). Охладете, завийте баничките с влажна кърпа и след като изстинат поднесете, гарнирани с натрошени сирене и напитка по избор.
Добър апетит!
Източник: foodgawker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени шишчета с масло
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Масло от рапица
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Вити банички със сирене от домашни кори