Вити банички със сирене от домашни кори

Необходими продукти:
за тестото
- 4 чаени чаши брашно
- 2 разбити яйца
- 1 чаени чаша вода
- по една щипка сол и захар
- 20 милилитра олио
- 1 супена лъжица оцет
за плънката
- 125 грама масло
- 200 грама натрошено сирене
- 1/2 чаена чаша вода
- 1 супена лъжица вода
Начин на приготвяне:
Към разбитите яйца прибавете олиото, солта, захарта и оцета. Пресейте брашното в купа, прибавете сместа и налейте водата. Направете тесто и го оставете да почине за половин час. Разделете го на равни части и намажете всяка с олио.
Разточете корите фино върху кухненски плот, намажете ги с масло и поръсете със сирене. Завийте рула, но не ги стягайте много и след това оформете охлювчета. Подредете баничките в застлана с лист пергамент тава и ги намажете с допълнително масло.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и запечете до златист загар (25-30 минути). Охладете, завийте баничките с влажна кърпа и след като изстинат поднесете, гарнирани с натрошени сирене и напитка по избор.
Добър апетит!
Източник: foodgawker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
ЧИСТО МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл SANCT BERNHARD
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЛЕНЕНО СЕМЕ 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Обикновен маслен крем
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Банички със сирене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
Коментари към Вити банички със сирене от домашни кори