Тестени прасенца с шоколадови очички
Необходими продукти:
500 грама масло
500 грама заквасена сметана
6 чаени чаши брашно
2 супени лъжици суха мая
няколко парченца шоколад
захар (на пясък или пудра) за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с маята, добавете студеното масло, нарязано на кубчета и разбъркайте.
След това сложете сметаната при останалите продукти и отново разбъркайте.
Полученото тесто приберете в хладилника за 1,5 - 2 часа (но не по-дълго).
Когато го извадите, разточете в пласт (ако искате тънки прасенца - разточете тънко, ако предпочитате пухкави сладки банички - нека слоят бъде по-дебел).
След това изрежете кръгчета с помощта на чаша, например. Със съд с по-малък диаметър оформете муцунките, ушичките направете от малки парченца тесто, а шоколада използвайте за направата на очички.
Подредете прасенцата в подмазана с мазнина тава (или покрийте дъното й с пергамент).
Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20 минути или до получаването на златист цвят.
Поръсете с пудра захар или с кристална и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Банички със сирене
- Хрупкави домашни солети
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Тестени прасенца с шоколадови очички