Тестени прасенца с шоколадови очички

Необходими продукти:
500 грама масло
500 грама заквасена сметана
6 чаени чаши брашно
2 супени лъжици суха мая
няколко парченца шоколад
захар (на пясък или пудра) за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с маята, добавете студеното масло, нарязано на кубчета и разбъркайте.
След това сложете сметаната при останалите продукти и отново разбъркайте.
Полученото тесто приберете в хладилника за 1,5 - 2 часа (но не по-дълго).
Когато го извадите, разточете в пласт (ако искате тънки прасенца - разточете тънко, ако предпочитате пухкави сладки банички - нека слоят бъде по-дебел).
След това изрежете кръгчета с помощта на чаша, например. Със съд с по-малък диаметър оформете муцунките, ушичките направете от малки парченца тесто, а шоколада използвайте за направата на очички.
Подредете прасенцата в подмазана с мазнина тава (или покрийте дъното й с пергамент).
Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 20 минути или до получаването на златист цвят.
Поръсете с пудра захар или с кристална и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
СИЙСТАРС ПОДХРАНВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ШОКОЛАД И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 80 мл
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Студено мляко с шоколад
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Тестени прасенца с шоколадови очички