Вити банички със спанак, сирене и кашкавал

Необходими продукти:
за тестото
- 2 чаени чаши вода
- 600 грама брашно
- 30 милилитра олио
- 10 грама сол
- 1 чаена лъжичка оцет
за плънката
- 300 грама попарен спанак
- по една чаена чаша настъргано сирене и кашкавал
- 30 грама масло за намазване
- 1-2 чаени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Брашното пресейте в купа и сложете солта. Смесете водата с олиото, оцета и налейте към сместа. Направете тесто и разточете с помощта на олио тънка кора.
Намажете с разтопено масло, гарнирайте я със сирене и кашкавал. Запържете спанака, отцедете и добавете върху кората. Завийте руло, нарежете го на кръгчета и подредете в застлана с лист пергамент тава.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до златиста коричка. Охладете, подредете и поднесете баничките топли, гарнирани с напитка по избор или купичка кисело мляко.
Бон Апети!
Източник: www.thatskinnychickcanbake.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
ЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Вити банички със спанак, сирене и кашкавал