Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
Необходими продукти:
за тестото
- 2 чаени чаши вода
- 600 грама брашно
- 30 милилитра олио
- 10 грама сол
- 1 чаена лъжичка оцет
за плънката
- 300 грама попарен спанак
- по една чаена чаша настъргано сирене и кашкавал
- 30 грама масло за намазване
- 1-2 чаени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Брашното пресейте в купа и сложете солта. Смесете водата с олиото, оцета и налейте към сместа. Направете тесто и разточете с помощта на олио тънка кора.
Намажете с разтопено масло, гарнирайте я със сирене и кашкавал. Запържете спанака, отцедете и добавете върху кората. Завийте руло, нарежете го на кръгчета и подредете в застлана с лист пергамент тава.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до златиста коричка. Охладете, подредете и поднесете баничките топли, гарнирани с напитка по избор или купичка кисело мляко.
Бон Апети!
Източник: www.thatskinnychickcanbake.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ДЕЙЛИ ЕЛИКСИР ЗА ЗДРАВЕ И КРАСОТА 300 г НАДЯ ПЕТРОВА
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Как се прави сирене по шопски – класическа рецепта и варианти с наденица и колбас
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
Коментари към Вити банички със спанак, сирене и кашкавал