Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
Необходими продукти:
за тестото
- 2 чаени чаши вода
- 600 грама брашно
- 30 милилитра олио
- 10 грама сол
- 1 чаена лъжичка оцет
за плънката
- 300 грама попарен спанак
- по една чаена чаша настъргано сирене и кашкавал
- 30 грама масло за намазване
- 1-2 чаени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Брашното пресейте в купа и сложете солта. Смесете водата с олиото, оцета и налейте към сместа. Направете тесто и разточете с помощта на олио тънка кора.
Намажете с разтопено масло, гарнирайте я със сирене и кашкавал. Запържете спанака, отцедете и добавете върху кората. Завийте руло, нарежете го на кръгчета и подредете в застлана с лист пергамент тава.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете до златиста коричка. Охладете, подредете и поднесете баничките топли, гарнирани с напитка по избор или купичка кисело мляко.
Бон Апети!
Източник: www.thatskinnychickcanbake.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Банички със сирене
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
Коментари към Вити банички със спанак, сирене и кашкавал