Сиренки с моцарела и кашкавал

Необходими продукти:
100 грама кашкавал
50 грама масло
100 грама моцарела
50 милилитра зехтин
1 чаена чаша вряща вода
2 чаени лъжици захар
2 чаени лъжици чесън на прах
3 чаени чаши брашно
11 грама (1 пакетче) суха мая
Начин на приготвяне:
Смесете маята и захарта в подходящ съд, залейте ги с врящата вода и оставете, докато сместа увеличи обема си и започне да "бълбука".
Когато това стане, прибавете маслото, зехтина, чесъна на прах, моцарелата и брашното. Замесете еднородно тесто, което трябва да престои два часа на топло място. Щом втаса, омесете още веднъж и оставете да втаса отново.
След това го разделете на равни части, оформете като топки, подредете в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене и оставете за няколко часа, тестото трябва да втаса пак.
Поръсете питките с настърган кашкавал и изпечете в загрята фурна (180 градуса) за около 25-30 минути.
При 200 градуса за 15 минути се надуват и зачервяват, затова наблюдавайте, за да не прегорят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешко филе Капрезе
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
Коментари към Сиренки с моцарела и кашкавал