Сиренки с чесън и кашкавал
Необходими продукти:
200 грама сирене
500 грама готово тесто
3 скилидки чесън
1 супена лъжица сметана
1 яйце
50 грама кашкавал
2 супени лъжици зехтин
магданоз
подправки по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно магданоза и чесъна, сиренето намачкайте с помощта на вилица, смесете тези продукти и към тях прибавете зехтина. Разбъркайте всичко старателно.
Разбийте яйцето с 1 супена лъжица сметана, с тази комбинация ще намажете сиренките по-късно.
Разточете готовото тесто под формата на правоъгълник върху плот, посипан с брашно. Разпределете получената плънка по повърхността и разпределете равномерен тънък слой. Навийте руло и го нарежете на малки парчета. Тях намажете с подготвената смес от яйце и сметана, поръсете с настърган кашкавал.
Подредете сиренките в тава, чието дъно сте покрили с хартия за печене и подмазали с мазнина. Поставете ги в загрята до 180 градуса фурна и нека се приготвят в продължение на 10 - 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЕКВИЛИБРА ЧЕСЪН + ГЛОГ капсули * 32
ХАРТ МАКС капсули * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НЕО КРАТАЛИН капсули * 30 РАМКОФАРМ
ЧЕСЪН (ЛУКОВИЦА) капсули 580 мг * 100 NATURE'S WAY
БИОВИТАЛИТИ АФРОДИЗИАК ЗА МЪЖЕ тинктура без алкохол 25 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Рецепти за сирене пане
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
Коментари към Сиренки с чесън и кашкавал