Вита баница с цели вишни и пудра захар

Необходими продукти
За тестото:
3 чаени чаши брашно
200 грама масло
щипка сол
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица бакпулвер
ванилия или ванилова захар
За плънката:
500 грама вишни без костилки
1/2 чаена чаша захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа заедно със солта и бакпулвера. Прибавете маслото и го стрийте със сухата смес. След това добавете киселото мляко, ванилията и замесете меко тесто. Ако е необходимо, сложете още малко брашно.
Разточете пласт с дебелина около 3 милиметра, който разрежете на ивици с дължина 20-30 сантиметра и ширина 7-8 сантиметра.
В средата на всяка лента тесто подредете вишни една до друга и поръсете със захар.
Увийте в тестото.
Подредете спираловидно в тава и изпечете баницата във фурната при температура от 200 градуса за около 30-40 минути.
Когато се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: gotowim-doma
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
МЕЛЛИГЕЛ ДЖИНДЖИФИЛ И ВИШНА * 12
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ПРО ПЪРЛ ВИШНА 100 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Тутманик
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бързи питки без месене
- Хрупкави домашни солети
- Домашно парено тесто
- Ябълкова пита с фурми и орехи
- Банички със сирене
Коментари към Вита баница с цели вишни и пудра захар