Вита баница с цели вишни и пудра захар
Необходими продукти
За тестото:
3 чаени чаши брашно
200 грама масло
щипка сол
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена лъжица бакпулвер
ванилия или ванилова захар
За плънката:
500 грама вишни без костилки
1/2 чаена чаша захар
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в голяма купа заедно със солта и бакпулвера. Прибавете маслото и го стрийте със сухата смес. След това добавете киселото мляко, ванилията и замесете меко тесто. Ако е необходимо, сложете още малко брашно.
Разточете пласт с дебелина около 3 милиметра, който разрежете на ивици с дължина 20-30 сантиметра и ширина 7-8 сантиметра.
В средата на всяка лента тесто подредете вишни една до друга и поръсете със захар.
Увийте в тестото.
Подредете спираловидно в тава и изпечете баницата във фурната при температура от 200 градуса за около 30-40 минути.
Когато се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: gotowim-doma
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕКСТРАКТ ОТ ВИШНИ ОТ СОРТ МОНТМОРЕНСИ капсули * 30 HOLLAND & BARRETT
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО РЕЦЕПТА НА ПРОФ. ЛАМБРЕВ филтър * 20
СУОНСЪН ВИШНА ЕКСТРАКТ капсули 465 мг * 60 SWH112
ПРОМОВИШНЕВИ ДРЪЖКИ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ АРОМАТНИ СОЛИ ЗА ВАНА С ВИШНА И ФРЕНСКО ГРОЗДЕ 600 гр.
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
Коментари към Вита баница с цели вишни и пудра захар