Понички с вишнев мармалад
Необходими продукти:
300 мл прясно мляко
1 ч. л. суха мая
3 с. л. захар
500 г брашно (количеството е ориентировъчно)
1 - 2 яйца
60 г масло
щипка сол
олио за пържене
300 г гъст вишнев мармалад
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Затоплете 130 мл прясно мляко, сложете в него маята, 1 ч. л. захар и 3 с. л. брашно; оставете за 1 час. Разбийте яйцата, разтопете маслото. Към млякото с маята прибавете още 170 мл мляко, захар, сол, разбитите яйца, маслото, пресятото брашно и замесете тесто. Често се получава лепкаво, дори течно тесто, гладко и блестящо. Сложете в съд, покрийте го и оставете на топло място за 1,5 - 2 часа (ще увеличи много обема си).
Нагорещете олиото (може да използвате фритюрник), оформете понички с ръце, но обилно намажете дланите си с олио. Може да ги напълнете с помощта на шприц, след като се изпържат, а може и да ги изпържите заедно с мармалада. За целта намажете дланта си с олио, сложете от тестото върху нея, притиснете, сложете 1 ч. л. мармалад в средата, "залепете" поничката и изпържете. Готовите понички поръсете с пудра захар и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ЕЛЕКТРИЧЕСКИ УРЕД ЗА МИНИ ПОНИЧКИ PETRA
СУОНСЪН ВИШНА ЕКСТРАКТ капсули 465 мг * 60 SWH112
ПРОМОВИШНЕВИ ДРЪЖКИ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ФАРМОНА ТУТИ ФРУТИ АРОМАТНИ СОЛИ ЗА ВАНА С ВИШНА И ФРЕНСКО ГРОЗДЕ 600 гр.
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- Японска вишна, Сакура
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Вишна
Коментари към Понички с вишнев мармалад