Музикален сладкиш с мармалад
Необходими продукти:
450 грама брашно
300 грама захар (може и по-малко)
2 жълтъка
50 милилитра прясно мляко
250 грама масло (може по-малко)
250 грама любим мармалад или гъсто сладко
1 чаена лъжица оцет
2-3 щипки сода
ванилия на вкус
разтопен шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта, налейте прясното мляко и прибавете размекнатото масло, смесено с брашното. Сложете содата, изгасена в оцета, ванилия на вкус и замесете тесто.
Сложете 2/3 от него в тава, чието дъно сте подмазали с масло и посипали с брашно. Слоят да бъде с дебелина 1 сантиметър. Намажете основата с мармалада/сладкото и покрийте с втори тънък слой от останалото тесто.
Изпечете сладкиша във фурната при температура от 180 градуса, готовността проверявате с помощта на клечка за зъби.
Когато десертът се изпече, нарежете на квадрати, а върху всеки "нарисувайте" музикален (нотен) ключ с разтопения шоколад.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
ЗОЯ БИО КАКАОВА ПАСТА ЧИПС 150 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- 17 луди десерта и закуски, на които не може да устоите
- Шоколадови палачинки
- Ягодово руло
- Шоколадов кекс с крем от извара и глазура
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Тестените храни влошават зрението
- Меден кекс с канела и шоколадова глазура
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
Коментари към Музикален сладкиш с мармалад