Музикален сладкиш с мармалад
Необходими продукти:
450 грама брашно
300 грама захар (може и по-малко)
2 жълтъка
50 милилитра прясно мляко
250 грама масло (може по-малко)
250 грама любим мармалад или гъсто сладко
1 чаена лъжица оцет
2-3 щипки сода
ванилия на вкус
разтопен шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта, налейте прясното мляко и прибавете размекнатото масло, смесено с брашното. Сложете содата, изгасена в оцета, ванилия на вкус и замесете тесто.
Сложете 2/3 от него в тава, чието дъно сте подмазали с масло и посипали с брашно. Слоят да бъде с дебелина 1 сантиметър. Намажете основата с мармалада/сладкото и покрийте с втори тънък слой от останалото тесто.
Изпечете сладкиша във фурната при температура от 180 градуса, готовността проверявате с помощта на клечка за зъби.
Когато десертът се изпече, нарежете на квадрати, а върху всеки "нарисувайте" музикален (нотен) ключ с разтопения шоколад.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Ябълков сладкиш с грис
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Музикален сладкиш с мармалад