Питки с мармалад
Необходими продукти
За тестото:
700 г брашно
1,5 ч. л. суха мая
150 мл прясно мляко
90 г захар
90 г разтопено и охладено масло
3 яйца със стайна температура
1 ч. л. лимонова или портокалова кора
1/2 ч. л. кардамон на прах
1 ч. л. сол
яйце и няколко капки ледена вода за намазване отгоре
мак за поръсване
За плънката:
200 г сливов мармалад
3 с. л. смлени орехи
Начин на приготвяне:
Смесете маята с малко мляко и 1 ч. л. захар, оставете за 5 минути. Добавете останалите съставки и замесете еластично тесто. Месете го в продължение на 10 минути. След това го сложете в купа и нека втаса в продължение на 2 - 2,5 часа на топло място. Готовото тесто разделете на 3 части. Оформете кифлички, във всяка от тях сложете от плънката, приготвена от мармалада и орехите. Направете топки от тестото, подредете ги във форма за печене и оставете за 30 минути, за да втасат. След това намажете с яйцето и поръсете с мака. Изпечете при 180 градуса в добре загрята фурна за 25 - 30 минути.
Ако предпочитате, може да не използвате мармалад. Питките са много вкусни и без плънка. Или сложете от него само в част от тестото.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Цветни рулца от тортила питки
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Тутманик
Коментари към Питки с мармалад