Мармалад от кумкуат
Необходими продукти:
- 1 килограм кумкуат
- 1 килограм захар
- 250 милилитра вода
Начин на приготвяне:
- Стерилизирайте 4-5 буркана за конфитюр и поставете по 1 метална лъжица във всеки, за да не се спукат, когато налеете горещия мармалад.
- Измийте добре плодовете и ги подсушете с кухненска хартия.
- Нарежете ги на кръгчета и след като отстраните семките, нарежете на ивици.
- Съберете семките в чист тензух и го завържете здраво. Те съдържат пектин и ще придадат отличителен вкус на мармалада.
- Загрейте нарязания кумкуат и костилките в голяма тенджера на силен огън.
- Варете няколко минути, докато кората омекне, като разбърквате непрекъснато.
- Добавете водата и след 2-3 минути прибавете захарта.
- Оставете мармалада да ври около 15 минути, докато захарта се разтопи, а кората на плода стане полупрозрачна.
- Отстранете тенджерата от котлона и извадете торбичката със семките. Оставете сладкото да се охлади за около 15 минути.
- Разбъркайте добре, за да се разпределят равномерно корите и разсипете в предварително подготвените буркани.
- Затворете капачките плътно и съхранявайте в хладилник. Ако искате да консервирате мармалада, го изсипете горещ в бурканите, затворете ги и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИЕРАК РЕВИТАЛИЗИРАЩ ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ - КРЕМ ЗА МЪЖЕ 50 мл
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ФИТОМЕР НЕЖЕН БАЛСАМ ЗА РАЗРЕСВАНЕ 250 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОЛИМФАВЕЙН таблетки * 60
ЗЕВ ОЛИО ЗА БРАДА С ТЕЧЕН ЦИТРУС 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Кумкуат, Кумкват
- Здравни ползи от консумацията на портокали
- Мандарина - ползи за здравето от цитрусовия плод
- Червен портокал
- Ползи за здравето от плода и чая бергамот
- Как да обелим и почистим портокала от белите ципи за 1 минута
- Чай с ром, цитрусов сок и индийско орехче
- Помело
- Кехлибарен сладкиш с карамелени нишки
Коментари към Мармалад от кумкуат