Мармаладен пудинг
Необходими продукти:
200 грама размекнато масло
200 грама пудра захар
3 леко разбити яйца
250 грама брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода
50 милилитра прясно мляко
125 грама мармалад по ваш избор
Начин на приготвяне:
За направата на десерт от посочените количества продукти, ще ви е необходима подходяща форма за пудинг с обем 1,2 литра. Подмажете я леко с масло и изсипете в нея мармалада.
С помощта на кухненски робот разбийте маслото със захарта, след което прибавете леко разбитите яйца.
Към пресятото брашно добавете бакпулвера и содата, налейте млякото и съединете двете смеси.
Полученото тесто изсипете във формата върху мармалада и покрийте с хартия за печене. Завържете с подходяща връв, която да обиколи съда. След това го поставете в тенджера с вода, като течността трябва да достига до средата на формата за пудинг.
Десертът се вари на слаб огън, трябва да къкри леко, докато се втвърди. Когато това стане, извадете от тенджерата и оставете да се охлади.
Може да поднесете пудинга, полят с течна сметана или покрит мармалад.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- 16 вида масла за готвене и техните предимства и недостатъци – част 1
Коментари към Мармаладен пудинг