Ябълков пудинг с орехи
Необходими продукти:
300 грама ябълки
500 милилитра прясно мляко
3 яйца
75 грама захар на пясък
125 грама орехови ядки
40 грама грис
25 грама масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите, смелете ги и изсипете в прясното мляко, което предварително сте сложили на котлона да заври. След това прибавете гриса и маслото, като разбърквате непрекъснато и не допускайте сместа да кипне.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта до побеляване. Ябълките нарежете на парчета и почистете от сърцевината със семената. Изсипете жълтъците и плодовете при млечната комбинация, сложете мъничко сол. Накрая прибавете разбитите на твърда пяна белтъци и разбъркайте всичко старателно.
Пудингът се приготвя на водна баня. Съда с получената смес поставете в друг (по-широк) с вряща вода. Около 20 минути варене са достатъчни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
МИКС ЗА ПУДИНГ С ЯГОДА И БОРОВИНКА 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С РОЖКОВ И КОКОС 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С БУРБОНСКА ВАНИЛИЯ 50 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Орехи - ползи и вреди
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
Коментари към Ябълков пудинг с орехи