Ябълков пудинг с орехи

Необходими продукти:
300 грама ябълки
500 милилитра прясно мляко
3 яйца
75 грама захар на пясък
125 грама орехови ядки
40 грама грис
25 грама масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите, смелете ги и изсипете в прясното мляко, което предварително сте сложили на котлона да заври. След това прибавете гриса и маслото, като разбърквате непрекъснато и не допускайте сместа да кипне.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта до побеляване. Ябълките нарежете на парчета и почистете от сърцевината със семената. Изсипете жълтъците и плодовете при млечната комбинация, сложете мъничко сол. Накрая прибавете разбитите на твърда пяна белтъци и разбъркайте всичко старателно.
Пудингът се приготвя на водна баня. Съда с получената смес поставете в друг (по-широк) с вряща вода. Около 20 минути варене са достатъчни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНАТА
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА ЖЕНАТА 50 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
Коментари към Ябълков пудинг с орехи