Ябълков пудинг с орехи

Необходими продукти:
300 грама ябълки
500 милилитра прясно мляко
3 яйца
75 грама захар на пясък
125 грама орехови ядки
40 грама грис
25 грама масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Изпечете орехите, смелете ги и изсипете в прясното мляко, което предварително сте сложили на котлона да заври. След това прибавете гриса и маслото, като разбърквате непрекъснато и не допускайте сместа да кипне.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта до побеляване. Ябълките нарежете на парчета и почистете от сърцевината със семената. Изсипете жълтъците и плодовете при млечната комбинация, сложете мъничко сол. Накрая прибавете разбитите на твърда пяна белтъци и разбъркайте всичко старателно.
Пудингът се приготвя на водна баня. Съда с получената смес поставете в друг (по-широк) с вряща вода. Около 20 минути варене са достатъчни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ЯБЪЛКИ И КРУШИ С ЙОГУРТ 190 г
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗА ЖЕНАТА
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ЗА ЖЕНАТА 50 мл
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЗА ЖЕНАТА 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Хлебен пудинг
- Сурова плодова каша с пшеничен зародиш и орехи
- Черен орех
- Ягодово руло
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Портокалово реване с грис
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
Коментари към Ябълков пудинг с орехи