Млечен пудинг с шоколад и орехи
Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
4 жълтъка
5 супени лъжици картофено нишесте
3 чаени лъжици желатин
4 супени лъжици захар
ванилия
настърган шоколад и орехови ядки за поръсване
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с гореща вода и оставете да набъбне. Разбийте леко жълтъците и към тях добавете нишестето, 100 милилитра от млякото, разбъркайте хубаво с тел за разбиване на яйца, за да не се образуват бучки. Налейте останалото мляко в тенджера, сложете захарта, ванилията и поставете на слаб огън, докато настъпи моментът на завиране, но не допускайте да заври. Тогава прибавете желатина и бъркайте до разтварянето му. След това влейте на тънка струя нишестето с жълтъците и бъркайте енергично в продължение на 2 минути. Изключете котлона и оставете сместа да изстива. Когато това стане, разпределете крема в подходящи чаши или купи, покрийте ги с фолио и приберете в хладилника за 2 - 3 часа.
Поръсете готовия пудинг с настърган шоколад. Може да използвате кокосови стърготини, ядки или друго, каквото предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Орехи - ползи и вреди
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
Коментари към Млечен пудинг с шоколад и орехи