Мармалад от шипки

Необходими продукти:
600 грама шипки
750 грама захар
вода
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете шипките, сложете ги в емайлирана тенджера и залейте с вода, която трябва да бъде 3 сантиметра над плодовете.
Поставете съда на котлона и варете на бавен огън до омекване, като отстраните образувалата се пяна.
След това намачкайте шипките и прецедете, за да се отдели излишната течност. Получената каша прокарайте през сито. Еднородното пюре върнете в тенджерата, налейте водата, в която сварихте плодовете, добавете захарта и нека мармаладът се приготвя на бавен огън до желаната гъстота.
Разпределете в бурканчета и затворете, докато сладкото е още горещо.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
БАЛЕВСКИ И КИРОВ КОМПЛЕКТ ИМУНО КОМПЛЕКС
БИОКЕЪР КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 60
ПЛАНЕТ ПАЛЕО КОЛАГЕН КОМПЛЕКС АКТИВ 210 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО МАСЛО + ЧАЕНО ДЪРВО - БИО 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- За нормално кръвно и силен имунитет пийте чай от борови иглички, шипка и лучени люспи
- Шипките като средство за отслабване
- Домашен мармалад от сини сливи
- Шипково масло – състав, ползи за здравето и противопоказания
- Ползи за здравето от шипката
- Мармалад от леща с орехи и джинджифил
- Чили мармалад с ябълки
Коментари към Мармалад от шипки