Мармалад от шипки
Необходими продукти:
600 грама шипки
750 грама захар
вода
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете шипките, сложете ги в емайлирана тенджера и залейте с вода, която трябва да бъде 3 сантиметра над плодовете.
Поставете съда на котлона и варете на бавен огън до омекване, като отстраните образувалата се пяна.
След това намачкайте шипките и прецедете, за да се отдели излишната течност. Получената каша прокарайте през сито. Еднородното пюре върнете в тенджерата, налейте водата, в която сварихте плодовете, добавете захарта и нека мармаладът се приготвя на бавен огън до желаната гъстота.
Разпределете в бурканчета и затворете, докато сладкото е още горещо.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
НАУ ФУДС ВИТАМИН C - 1000 мг С ШИПКИ таблетки с удължено освобождаване * 250
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ГРИКА *60
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ № 9 ПАМЕТ И КОНЦЕНТРАЦИЯ 30 мл
БОТАНИК ЧОЙС ВИТАМИН C И ШИПКИ таблетки 1000 мг * 90 BC1695
ПРОМОБАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО МАСЛО И ВИТАМИН C капсули * 90
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Шипково масло – състав, ползи за здравето и противопоказания
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- Пийте чай от шипка, ако страдате от чернодробно заболяване
- Сок от шипка – лек срещу възпаление на бъбреците
- Шипките като средство за отслабване
- Шипката - вълшебният лековит храст
- За нормално кръвно и силен имунитет пийте чай от борови иглички, шипка и лучени люспи
- Ползи за здравето от шипката
Коментари към Мармалад от шипки