Мармалад от шипки

Необходими продукти:
600 грама шипки
750 грама захар
вода
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете шипките, сложете ги в емайлирана тенджера и залейте с вода, която трябва да бъде 3 сантиметра над плодовете.
Поставете съда на котлона и варете на бавен огън до омекване, като отстраните образувалата се пяна.
След това намачкайте шипките и прецедете, за да се отдели излишната течност. Получената каша прокарайте през сито. Еднородното пюре върнете в тенджерата, налейте водата, в която сварихте плодовете, добавете захарта и нека мармаладът се приготвя на бавен огън до желаната гъстота.
Разпределете в бурканчета и затворете, докато сладкото е още горещо.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ШИПКОВО МАСЛО + ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЖАСМИН 10 мл
РЕГЕНЕРИРАЩА СИСТЕМА ЗА ГЛАДКА И МЕКА КОЖА TNS LIFT 60
ФЕРОГРИЙН таблетки * 30
ЛОВАРЕ ЧАЙ WILD BERRY филтър * 24
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Направете си серум против бръчки с масло от семената на шипка
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Подсилете имунната си система с чай, сироп или желе от шипки
- Консумирайте шипка поради 6 причини
- Мус от шипки
- Шипково масло – състав, ползи за здравето и противопоказания
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- Шипков чай с ябълка, мед и джинджифил
- Как да си приготвим здравословен мармалад от алое вера?
Коментари към Мармалад от шипки