Мармалад от шипки
Необходими продукти:
600 грама шипки
750 грама захар
вода
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете шипките, сложете ги в емайлирана тенджера и залейте с вода, която трябва да бъде 3 сантиметра над плодовете.
Поставете съда на котлона и варете на бавен огън до омекване, като отстраните образувалата се пяна.
След това намачкайте шипките и прецедете, за да се отдели излишната течност. Получената каша прокарайте през сито. Еднородното пюре върнете в тенджерата, налейте водата, в която сварихте плодовете, добавете захарта и нека мармаладът се приготвя на бавен огън до желаната гъстота.
Разпределете в бурканчета и затворете, докато сладкото е още горещо.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХАЯ ЛАБС ВИТАМИН C + ШИПКА капсули 1000 мг * 250
БИОЪРТ ХИДРАТИРАЩ, ПОДХРАНВАЩ И УСПОКОЯВАЩ БИО ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С АЛОЕ ВЕРА 73% 250 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА FRIDAY 100 мл
ЗОЯ ГОУС ПРИТИ ШИПКОВ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 20 гр.
ЕЛИКСИР ШИПКА 10 мл LES FLEURS DE BACH
БАЛЕВСКИ И КИРОВ ЧАЙ ОТ СУШЕНИ ПЛОДОВЕ НА БИОЛОГИЧНА ШИПКА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Чай от шипка – ползи и противопоказания
- Здравословни приложения на масло от шипки
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
- Шипково масло
- Срещу грип, пневмония и кашлица пийте силен чай от шипка или офика
- Консумирайте чай от шипка против уринарна инфекция
- Екстрактът от шипка намалява болката при остеоартрит
- Пийте чай от шипка, ако страдате от чернодробно заболяване
- Как да се преборим със застоя на жлъчката при холестаза?
- Понички с вишнев мармалад
Коментари към Мармалад от шипки