Чили мармалад с ябълки
Необходими продукти:
12 пресни чили чушки
2 супени лъжици ябълков оцет
5 грама бахар
3 зрънца карамфил
1 чаена лъжица сух кориандър
6 сладки червени чушки
500 грама захар
6 средни ябълки

Начин на приготвяне:
Измийте ябълките и чушките, почистете ги от семената и опашките, след което нарежете на произволни парчета и смесете в тенджера.

Засипете със захарта, разбъркайте и оставете да престоят така една нощ.

За това време ще се отдели много сок.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията кипне. Тогава намалете температурата и нека се вари около час.
Счукайте кориандъра, карамфила и бахара едро, изсипете при чушките и ябълките. Оставете сместа на котлона още 10-15 минути.

След това пасирайте до получаването на желаната консистенция. Ако предпочитате, не превръщайте в пюре, а оставете малки парченца.

Налейте ябълковия оцет и изчакайте сладкото да се охлади напълно. След това отново поставете на котлона, за да заври.
Разпределете в бурканчета, докато е горещо.

Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
КУНДАЛ ШАМПОАН ПРИ ПЪРХОТ С АРОМАТ НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА 500 мл
НовАЛОКСИ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ FASIO 200 мл
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН СМУТЪР 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Ябълките подобряват имунитета и работата на белите дробове
- Компот от ябълки
- Бърза ябълкова питка с боровинки и кисело мляко
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Ябълково пюре с канела и орехи
Коментари към Чили мармалад с ябълки