Чили мармалад с ябълки
Необходими продукти:
12 пресни чили чушки
2 супени лъжици ябълков оцет
5 грама бахар
3 зрънца карамфил
1 чаена лъжица сух кориандър
6 сладки червени чушки
500 грама захар
6 средни ябълки

Начин на приготвяне:
Измийте ябълките и чушките, почистете ги от семената и опашките, след което нарежете на произволни парчета и смесете в тенджера.

Засипете със захарта, разбъркайте и оставете да престоят така една нощ.

За това време ще се отдели много сок.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията кипне. Тогава намалете температурата и нека се вари около час.
Счукайте кориандъра, карамфила и бахара едро, изсипете при чушките и ябълките. Оставете сместа на котлона още 10-15 минути.

След това пасирайте до получаването на желаната консистенция. Ако предпочитате, не превръщайте в пюре, а оставете малки парченца.

Налейте ябълковия оцет и изчакайте сладкото да се охлади напълно. След това отново поставете на котлона, за да заври.
Разпределете в бурканчета, докато е горещо.

Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ФЛОРАДИКС КИНДЕРВИТАЛ сироп 250 мл SALUS HAUS
КУНДАЛ ШАМПОАН ПРИ ПЪРХОТ С АРОМАТ НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА 500 мл
НовАЛОКСИ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ LEGEND BLACK 200 мл
МИША TALKS НОЩНА ВЕГАН МАСКА ЗА ЛИЦЕ СКИН СМУТЪР 10 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Направете си домашен антивирусен оксимел с мощно действие против грип
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
Коментари към Чили мармалад с ябълки