Чили мармалад с ябълки
Необходими продукти:
12 пресни чили чушки
2 супени лъжици ябълков оцет
5 грама бахар
3 зрънца карамфил
1 чаена лъжица сух кориандър
6 сладки червени чушки
500 грама захар
6 средни ябълки

Начин на приготвяне:
Измийте ябълките и чушките, почистете ги от семената и опашките, след което нарежете на произволни парчета и смесете в тенджера.

Засипете със захарта, разбъркайте и оставете да престоят така една нощ.

За това време ще се отдели много сок.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията кипне. Тогава намалете температурата и нека се вари около час.
Счукайте кориандъра, карамфила и бахара едро, изсипете при чушките и ябълките. Оставете сместа на котлона още 10-15 минути.

След това пасирайте до получаването на желаната консистенция. Ако предпочитате, не превръщайте в пюре, а оставете малки парченца.

Налейте ябълковия оцет и изчакайте сладкото да се охлади напълно. След това отново поставете на котлона, за да заври.
Разпределете в бурканчета, докато е горещо.

Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛОКСИ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ежедневната консумация на ябълки понижава кръвното налягане
- Печени ябълки с масло и канела
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Консумацията на ябълки не предизвиква пикове на кръвната захар
- Ябълка
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
Коментари към Чили мармалад с ябълки