Чили мармалад с ябълки

Необходими продукти:
12 пресни чили чушки
2 супени лъжици ябълков оцет
5 грама бахар
3 зрънца карамфил
1 чаена лъжица сух кориандър
6 сладки червени чушки
500 грама захар
6 средни ябълки
Начин на приготвяне:
Измийте ябълките и чушките, почистете ги от семената и опашките, след което нарежете на произволни парчета и смесете в тенджера.
Засипете със захарта, разбъркайте и оставете да престоят така една нощ.
За това време ще се отдели много сок.
Поставете съда на котлона и нека комбинацията кипне. Тогава намалете температурата и нека се вари около час.
Счукайте кориандъра, карамфила и бахара едро, изсипете при чушките и ябълките. Оставете сместа на котлона още 10-15 минути.
След това пасирайте до получаването на желаната консистенция. Ако предпочитате, не превръщайте в пюре, а оставете малки парченца.
Налейте ябълковия оцет и изчакайте сладкото да се охлади напълно. След това отново поставете на котлона, за да заври.
Разпределете в бурканчета, докато е горещо.
Добър апетит!
Снимки: webspoon.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ДРЕНАКС ФОРТЕ ЗА НОРМАЛНА ЧРЕВНА ПЕРИСТАЛТИКА сашета * 20
ПРОМООЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
НовАЛОКСИ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 300 мл
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Лечебните свойства на ябълковия оцет
- Ябълка
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Чили мармалад с ябълки