Мармалад от ябълки и бърбън
Необходими продукти:
- 7 сладки ябълки, обелени и нарязани на кубчета
- 4 чаени чаши ябълково вино (сайдер)
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/3 чаена чаша бърбън
- по 1/2 чаена лъжица канела и сол
- 1/4 чаена лъжица смлян джинджифил
- 1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Смесете оцета със захарта, ябълките, бърбъна, подправките и оставете за 10 минути да престоят.
След това започнете да ги варите, като разбърквате профилактично в продължение на 20 минути.
Внимателно блендирайте и пресипете в тава.
Покрийте с фолио и печете на 150 градуса за 3 часа и 30 минути, като на всеки половин час разбърквате. В края на печенето пюрето трябва да е тъмно и гъсто.
Добавете лимоновия сок и охладете за 1 час. Насипете в бурканчета и съхранявайте до 2 седмици.
Ако желаете да консервирате бурканите, след като ги затворите, трябва да ги сварите за 5 минути.
Източник:
foodandwine.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛОКСИ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 1000 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълките подобряват имунитета и работата на белите дробове
- Здравословни ползи от консумацията на сушени ябълки
- При силно стомашно разстройство яжте печени ябълки на фурна
- Ябълковият оцет се бори с килограмите и целулита
- Ябълков щрудел от лаваш с кайсиево сладко и орехи
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- 10-дневна диета с ябълки, извара и овесена каша
- Печени ябълки с масло и канела
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
Коментари към Мармалад от ябълки и бърбън