Мармалад от ябълки и бърбън

Необходими продукти:
- 7 сладки ябълки, обелени и нарязани на кубчета
- 4 чаени чаши ябълково вино (сайдер)
- 1/2 чаена чаша захар
- 1/3 чаена чаша бърбън
- по 1/2 чаена лъжица канела и сол
- 1/4 чаена лъжица смлян джинджифил
- 1 супена лъжица лимонов сок
Начин на приготвяне:
Смесете оцета със захарта, ябълките, бърбъна, подправките и оставете за 10 минути да престоят.
След това започнете да ги варите, като разбърквате профилактично в продължение на 20 минути.
Внимателно блендирайте и пресипете в тава.
Покрийте с фолио и печете на 150 градуса за 3 часа и 30 минути, като на всеки половин час разбърквате. В края на печенето пюрето трябва да е тъмно и гъсто.
Добавете лимоновия сок и охладете за 1 час. Насипете в бурканчета и съхранявайте до 2 седмици.
Ако желаете да консервирате бурканите, след като ги затворите, трябва да ги сварите за 5 минути.
Източник:
foodandwine.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д-Р БАХ ПРОТИВ ЗАВИСИМОСТИ 20 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКЕМИЛА БИО САПУН ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ГРИМ С АРОМАТ НА ЯБЪЛКА И ШИПКА 100 г
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ АНТИ СТРЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълка
- Овесен сладкиш с ябълки, фурми и орехи
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Ябълков десерт със стафиди и орехи
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
- Сок от ябълки
Коментари към Мармалад от ябълки и бърбън