Печени ябълки в тесто

Необходими продукти:
380 грама пшенично брашно
2 яйца
230 грама захар
200 грама масло
1 чаена лъжица бакпулвер (или сода)
2 средни ябълки
Начин на приготвяне:
Разтопете малко маслото и го прибавете към яйцата, сложете захарта и разбъркайте добре сместа. След това добавете брашното и набухвателя и бъркайте до еднородност на консистенцията.
Подмажете дъното на подходящ съд с масло и подредете в него ябълките, които предварително сте обелили, почистили от сърцевината със семената и нарязали на малки парчета.
Върху плодовете изсипете тестото и изпечете ястието в продължение на около 50 минути.
Може да поднесете десерта, поръсвайки с пудра захар или намажете с шоколадов крем.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
МАТИСЪН ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ С ДЖИНДЖИФИЛ И КУРКУМА ОРГАНИК НЕФИЛТРИРАН 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
СЕПТОНА АНТИБАКТЕРИАЛНИ МОКРИ КЪРПИ ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 60
МАКСИСТИМ XL саше * 5 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Бързи питки без месене
- Хрупкави домашни солети
- Домашно парено тесто
- Звездната (звездовидна) ябълка - полезни свойства
- Печени ябълки с овесени ядки, орехи, стафиди, мед и канела
Коментари към Печени ябълки в тесто