Печени ябълки в тесто
Необходими продукти:
380 грама пшенично брашно
2 яйца
230 грама захар
200 грама масло
1 чаена лъжица бакпулвер (или сода)
2 средни ябълки
Начин на приготвяне:
Разтопете малко маслото и го прибавете към яйцата, сложете захарта и разбъркайте добре сместа. След това добавете брашното и набухвателя и бъркайте до еднородност на консистенцията.
Подмажете дъното на подходящ съд с масло и подредете в него ябълките, които предварително сте обелили, почистили от сърцевината със семената и нарязали на малки парчета.
Върху плодовете изсипете тестото и изпечете ястието в продължение на около 50 минути.
Може да поднесете десерта, поръсвайки с пудра захар или намажете с шоколадов крем.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧЕРЕН ЧАЙ ФИЛТЪР ПЛОДОВА СЕЛЕКЦИЯ * 20 AHMAD TEA
ЛОВАРЕ ЧАЙ LINDEN GARDEN филтър * 24
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПРАЙВ ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА ITALIANO 80 мл
РЕВЛОН EQUAVE KIDS ДЕТСКИ БАЛСАМ ЗА ЛЕСНО РАЗРЕСВАНЕ С АРОМАТ НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА 200 мл
МИУМ ЛАБ МЕНОПАУЗА дражета * 42
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Канелени сладки с мед
- Гроздово смути с ябълка, ягоди и кисело мляко
- Бързи питки без месене
- Печени ябълки с масло и канела
- Смути с банан, ябълка и портокал
- Ежедневната консумация на ябълки понижава кръвното налягане
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
Коментари към Печени ябълки в тесто