Домашен мармалад от кайсии с мед и лимон

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни кайсии, нарязани на четвъртинки
- 1/2 чаена чаша вода
- 1/2 чаена чаша мед
- сокът на 1 лимон, прясно изцеден
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата и меда в тенджера на средно силен огън, докато сместа заври.
- Добавете кайсиите и лимоновия сок, разбъркайте и намалете силата на котлона.
- Варете мармалада на умерен огън в продължение на 20 минути, като разбърквате често, за да не загори.
- Когато лъжицата започне да оставя ясна следа по дъното на тенджерата, изключете котлона.
- Пасирайте или намачкайте до желаната консистенция и разсипете кайсиевия мармалад в чисти и подсушени стъклени буркани.
- Затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат или консервирайте във вряща вода за около 15 минути.
Да ви е сладко!
Снимки: frances.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ХИДРАТИРАЩ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 150 мл
МЕДЕН ВАЗЕЛИН 40 г ДАНСОН
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ПРОМОФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Отглеждане на лимон
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Манука
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
Коментари към Домашен мармалад от кайсии с мед и лимон