Домашен мармалад от кайсии с мед и лимон

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни кайсии, нарязани на четвъртинки
- 1/2 чаена чаша вода
- 1/2 чаена чаша мед
- сокът на 1 лимон, прясно изцеден
Начин на приготвяне:
- Загрейте водата и меда в тенджера на средно силен огън, докато сместа заври.
- Добавете кайсиите и лимоновия сок, разбъркайте и намалете силата на котлона.
- Варете мармалада на умерен огън в продължение на 20 минути, като разбърквате често, за да не загори.
- Когато лъжицата започне да оставя ясна следа по дъното на тенджерата, изключете котлона.
- Пасирайте или намачкайте до желаната консистенция и разсипете кайсиевия мармалад в чисти и подсушени стъклени буркани.
- Затворете плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат или консервирайте във вряща вода за около 15 минути.
Да ви е сладко!
Снимки: frances.menu
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
БИОТЕН СКИН МОЙСЧЪР ХИДРАТИРАЩ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ ЗА НОРМАЛНА И КОМБИНИРАНА КОЖА 150 мл
МЕДЕН ВАЗЕЛИН 40 г ДАНСОН
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
КОСНАТЮР ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ СЪС ЗЕЛЕН ЧАЙ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Манука
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Лекува ли витамин В17 рак?
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Отслабване с мед и канела
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Домашен мармалад от кайсии с мед и лимон