Лучен мармалад със соев сос
Необходими продукти:
- 1 1/2 килограма стар лук
- 4 супени лъжици захар + 1 супена лъжица мед
- 1/2 литър бяло вино
- 3 супени лъжици соев сос
- 3 чаени лъжици провански подправки
- растителна мазнина за пържене
*Количествата са приблизителни, в процеса на приготвяне може да промените тези на подправките според вкуса и предпочитанията си.
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете главите на две, след това нарежете на полукръгчета. Задушете в растително олио на слаб огън до прозрачност, разбърквайте. Налейте виното при лука, нека се изпарява (отново бъркайте). Когато виното се изпари наполовина, добавете захарта, меда и подправките, разбъркайте и налейте соевия сос. Отново разбъркайте и нека всичко се задуши (не затваряйте съда с капак).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Маринован лук, печен на барбекю
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Облекчете синузита с лук
- Салата от маслини и лук
- Пилешки дробчета с лук
- Зелен лук (перо) – хранителен състав и ползи за здравето
Коментари към Лучен мармалад със соев сос