Лучен мармалад със соев сос
Необходими продукти:
- 1 1/2 килограма стар лук
- 4 супени лъжици захар + 1 супена лъжица мед
- 1/2 литър бяло вино
- 3 супени лъжици соев сос
- 3 чаени лъжици провански подправки
- растителна мазнина за пържене
*Количествата са приблизителни, в процеса на приготвяне може да промените тези на подправките според вкуса и предпочитанията си.
Начин на приготвяне:
Обелете лука, разрежете главите на две, след това нарежете на полукръгчета. Задушете в растително олио на слаб огън до прозрачност, разбърквайте. Налейте виното при лука, нека се изпарява (отново бъркайте). Когато виното се изпари наполовина, добавете захарта, меда и подправките, разбъркайте и налейте соевия сос. Отново разбъркайте и нека всичко се задуши (не затваряйте съда с капак).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ МАЛИНА билкови дъвчащи таблетки * 12
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Използвайте люспи от лук за подхранване на растенията и защита от вредители
- 7 трика за премахване миризмата на чесън и лук
Коментари към Лучен мармалад със соев сос