Спираловидно шоколадово руло с мармалад
Необходими продукти:
за тестото
- 250 милилитра прясно мляко
- 12 грама прясна мая
- 1 яйце + един жълтък
- 50 грама захар
- 450 грама брашно
- една чаена лъжичка инстантно кафе
- 60 грама краве масло
за пълнежа
- 150 грама течен шоколад
- 80 грама черен шоколад
- две чаени лъжички мармалад
Начин на приготвяне:
Разбийте захарта, маслото, кафето и яйцето до получаването на кремообразна смес. Активирайте маята в прясното мляко, брашното пресейте в купа и комбинирайте смесите. Направете тесто и го оставете да втаса. Разточете кора, намажете я със смес от течен и черен шоколад. Прегънете първо десния край, след това и левия.

Завийте долната, горната част и разточете. Разрежете тънки лентички и ги навийте на спирали.

Подредете в тава, застлана с лист пергамент и запечете на 190 градуса до златисто. Охладете, намажете с мармалад и завийте на руло.

Разрежете, поднесете и му се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.bloglovin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
НЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №28 ЧЕРЕН ШОКОЛАД И РОЗА 50 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Цветни рулца от тортила питки
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Домашни шоколадови капки
Коментари към Спираловидно шоколадово руло с мармалад