Спираловидно шоколадово руло с мармалад

Необходими продукти:
за тестото
- 250 милилитра прясно мляко
- 12 грама прясна мая
- 1 яйце + един жълтък
- 50 грама захар
- 450 грама брашно
- една чаена лъжичка инстантно кафе
- 60 грама краве масло
за пълнежа
- 150 грама течен шоколад
- 80 грама черен шоколад
- две чаени лъжички мармалад
Начин на приготвяне:
Разбийте захарта, маслото, кафето и яйцето до получаването на кремообразна смес. Активирайте маята в прясното мляко, брашното пресейте в купа и комбинирайте смесите. Направете тесто и го оставете да втаса. Разточете кора, намажете я със смес от течен и черен шоколад. Прегънете първо десния край, след това и левия.
Завийте долната, горната част и разточете. Разрежете тънки лентички и ги навийте на спирали.
Подредете в тава, застлана с лист пергамент и запечете на 190 градуса до златисто. Охладете, намажете с мармалад и завийте на руло.
Разрежете, поднесете и му се насладете.
Да ви е сладко!
Източник: www.bloglovin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ МАРМАЛАД ШАВАНПРАШ 500 г
МАРМАЛАД ОТ СИНИ СЛИВИ 290 г ДР. КЕСКИН
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
НовФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
Коментари към Спираловидно шоколадово руло с мармалад