Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
Необходими продукти:
- 6 филийки пресен бял хляб, без кората
- 12 големи ягоди, нарязани на четвъртинки
- 4 1/2 супени лъжици течен шоколад
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1 супена лъжица масло
За панировката:
- 1 голямо яйце, леко разбито
- 2 супени лъжици прясно мляко
- щипка сол
Начин на приготвяне:

- Смесете яйцето, прясното мляко и солта в купа с по-широко дъно.
- Изсипете пудрата захар в малка чинийка.
- Леко разточете филийките хляб, използвайки точилка.
- Намажете всяка от тях с около 3/4 супена лъжица течен шоколад.
- В единия край разпределете ягодите и завийте филийките на руло.
- Разтопете маслото в тиган на средно силен огън.
- Потопете рулата в яйчената смес и изпържете за около 4 минути /по 1 минута от всяка страна/ до златисто кафяв цвят.
- Оваляйте ги в пудрата захар, докато все още са горещи.
- Поднесете шоколадовите рулца, гарнирани с пресни ягоди.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ WINTER STORIES 4 ВИДА * 8 ЗИМНА КОЛЕКЦИЯ
НовНИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовБИОХЕРБА ТИБЕТСКИ КАПКИ НА ЖИВОТА тинктура 100 мл
АЛКЕМИЛА БОТАНИК ШАМПОАН С КРЕМ И ЯГОДИ 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ ТУБА CHAMPAGNE SPLASHES 80 г + 15 хартиени филтъра
ЦИМА ТРУ БАЛАНС СПРЕД ЯГОДА 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лесен ягодов мус
- Ягода, Градинска ягода
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
Коментари към Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди