Шоколадово руло с маслен крем
Необходими продукти
За тестото:
8 белтъка
180 грама захар
100 грама черен шоколад
60 грама брашно
За крема:
100 грама захар
30 грама нишесте
2 жълтъка
380 милилитра прясно мляко
250 грама размекнато масло
2 грама ванилова захар
За поръсване и намазване:
2 супени лъжици ягодов конфитюр
1 чаена лъжица какао на прах
2 чаени лъжици пудра захар
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлажда, а през това време се заемете с направата на крема.
Смесете в купа половината от захарта с нишестето, добавете ваниловата захар и разбъркайте.
След това прибавете жълтъците и няколко супени лъжици от прясното мляко, разбъркайте.
Тогава налейте половината от останалото мляко и отново разбъркайте добре.
Останалото количество налейте в подходящ съд, прибавете захарта и поставете на котлона. Нека заври на тих огън при непрекъснато бъркане.
Прибавете разтвореното нишесте, вливайки го на тънка струя, не спирайте да бъркате, докато консистенцията се сгъсти.
Свалете крема от котлона, покрийте съда с найлоново фолио, което да докосва крема. Оставете да се охлади напълно.
През това време направете блата.
Разбийте белтъците с тел за разбиване на яйца до получаването на гъста пяна.
Без да спирате процеса, прибавете постепенно захарта и бийте до пълното й разтваряне.
Следва охладения шоколад, брашното и разбъркайте всичко старателно с помощта на силиконова лопатка (не трябва да има бучки).
Сместа ще спадне два пъти, това да не ви притеснява.
Разпределете я равномерно в подходящ съд, заравнете повърхността и изпечете блата в предварително загрята до 220 градуса фурна в продължение на 10-12 минути.
Когато е готов, оставете в тавата за 10 минути, преди да извадите.
Покрийте с пергамент, обърнете и махнете хартията. Покрийте с чиста и навийте руло заедно с нея. Оставете да се охлади напълно.
Върнете се отново към крема.
Разбийте маслото, докато получите пухкава маса, постепенно прибавете към нея охладения крем и разбийте, докато сместа стане пухкава (маслото и крема трябва да бъдат с еднаква температура).
Развийте рулото и махнете хартията. Намажете го с конфитюра или използвайте друго сладко. Нанесете слой от крема и навийте руло, което приберете в хладилника за една нощ.
Когато извадите на следващия ден десерта, поръсете го с какао на прах и пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Обикновен маслен крем
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Цветни рулца от тортила питки
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
Коментари към Шоколадово руло с маслен крем