Рогчета с извара, стафиди и сушени вишни
Необходими продукти:
300 грама брашно
250 милилитра вода
50 милилитра олио
300 грама извара
100 грама захар
30 грама меко масло
1 яйце
ванилова захар
стафиди
сушени вишни
Начин на приготвяне:
Започнете с тестото. Изсипете брашното в дълбок съд (да се образува куп). Смесете водата, олиото, 1 супена лъжица захар и сложете да заври. Свалете от котлона и веднага налейте при брашното, разбърквайки с лъжица. Бъркайте бързо първо с нея, след това замесете с ръце. Оставете тестото да изстине напълно, а през това време направете плънката. За целта смесете изварата, захарта, мекото масло, яйцето и ваниловата захар.
Разделете тестото на части, чиито размер зависи от големината на рогчетата, които искате да получите. Ако парчетата тесто са с дължина от 20 см, ще излязат около 10 закуски. Разточете тънко всяка част с малко брашно, сложете изварата, стафиди и накрая сушени вишни (предварително измити и запарени). В зависимост от сезона може да използвате пресни, замразени или консервирани плодове (също и горски). Навийте руло и притиснете краищата му. Подредете получените рогчета в тава, застлана с хартия за печене, намажете ги с яйце и сложете в загрята до 180 градуса фурна за около 30 - 35 минути.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОБИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ НАПРЕДНАЛА ВЪЗРАСТ 50 мл
БИЛКОВА СМЕС №3 200 г ЗДРАВНИЦА
ЕКСТРАКТ ОТ ВИШНИ ОТ СОРТ МОНТМОРЕНСИ капсули * 30 HOLLAND & BARRETT
БИОКЕЪР КОМПЛЕКС ЗА СЪН прах 70 г
УРОФИТ таблетки * 120 ТОШКОВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Тутманик
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Бързи питки без месене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Рогчета с извара, стафиди и сушени вишни