Рогчета с извара, стафиди и сушени вишни
Необходими продукти:
300 грама брашно
250 милилитра вода
50 милилитра олио
300 грама извара
100 грама захар
30 грама меко масло
1 яйце
ванилова захар
стафиди
сушени вишни
Начин на приготвяне:
Започнете с тестото. Изсипете брашното в дълбок съд (да се образува куп). Смесете водата, олиото, 1 супена лъжица захар и сложете да заври. Свалете от котлона и веднага налейте при брашното, разбърквайки с лъжица. Бъркайте бързо първо с нея, след това замесете с ръце. Оставете тестото да изстине напълно, а през това време направете плънката. За целта смесете изварата, захарта, мекото масло, яйцето и ваниловата захар.
Разделете тестото на части, чиито размер зависи от големината на рогчетата, които искате да получите. Ако парчетата тесто са с дължина от 20 см, ще излязат около 10 закуски. Разточете тънко всяка част с малко брашно, сложете изварата, стафиди и накрая сушени вишни (предварително измити и запарени). В зависимост от сезона може да използвате пресни, замразени или консервирани плодове (също и горски). Навийте руло и притиснете краищата му. Подредете получените рогчета в тава, застлана с хартия за печене, намажете ги с яйце и сложете в загрята до 180 градуса фурна за около 30 - 35 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЛУНА АКТИВИРАНО И СУРОВО КРЪНЧИ 250 г
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС ЗДРАВОСЛОВЕН ДЕСЕРТ БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР 40 г
ПАСТА ЗА ЗЪБИ ПРО ПЪРЛ ВИШНА 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ВИШНА И БЪЗ * 20 БИОПРОГРАМА
СУПЕР БЕРИС прах 180 г ХЕЛТ ЕЙД
ХАРМОНИКА БИО СИРОП ОТ ВИШНИ 750 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Тутманик
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Ползи от консумацията на извара
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Японска вишна, Сакура
Коментари към Рогчета с извара, стафиди и сушени вишни