Домашни банички с настъргано масло

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена чаша заквасена сметана
- 120 грама солено масло, замразено
- 3/4 чаена чаша мътеница
- 1 супена лъжица разтопено масло
Начин на приготвяне:
- В голяма купа пресейте брашното, солта и бакпулвера.
- Добавете сметаната и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Отгоре настържете замразеното масло и разбъркайте с вилица до ронливо тесто.
- Прибавете мътеницата и разбъркайте за кратко.
- Извадете тестото върху набрашнена повърхност и оформете кръг с приблизителна дебелина 2,5 сантиметра.
- Нарежете на квадратчета и прехвърлете баничките в предварително подмазана тавичка.
- Печете в продължение на 14-15 минути, извадете от фурната, намажете ги с разтопено масло и печете още 1 минута до златисто кафяв цвят.
- Оставете баничките да се охладят за кратко, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА СУСАМОВО МАСЛО 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
ХЕЛТ АГЕЙН МАСЛО ОТ ОРЕХ + ВИТАМИН Е 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Ориз с лук и масло
- Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Баница с лук, домати и кашкавал
- Кенаф, Канабинус хибискус
- Тутманик
Коментари към Домашни банички с настъргано масло