Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Френска баница с кайма

Френска баница с кайма

от 15 ное 2012г.
Френска баница с кайма - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти за 6 порции:

500 грама бутер тесто за основа на баницата

За плънката:

2 с. л. олио

1 голяма глава лук, нарязан на ситно

400 грама телешка кайма

400 грама свинска кайма

1 чаша картофено пюре

1/2 ч. л. смлян бахар

1 ч. л. провански подправки

1 ч. л. сол

1/4 ч. л. млян черен пипер

1 яйце (по желание)

Начин на приготвяне:

Подготовка - 20 минути, печене - 30 минути

Извадете тестото и го оставете да се размрази за около 30 минути. През това време нагорещете олиото в тиган и запържете лука на средна температура. Прибавете към пюрето. Запържете каймата, докато  покафенее и отцедете излишната мазнина. Смесете лука, картофеното пюре, прованските подправки и бахара.

Поставете 2/3 от тестото в съда за печене, краищата на тестото трябва да са извън тавата (1-2 см). Сложете плънката и върху нея разстелете останалата част от тестото. Стиснете краищата на тестото, може да направите декоративен ръб. Ако искате да получите баница със златист цвят, намажете я отгоре с разбито яйце. Печете в продължение на 30-35 минути при температура 190 градуса, до златисто.

Добър апетит!

 

 

Още по темата:
  • Пурички с телешка кайма и тако подправка Пурички с телешка кайма и тако подправка
  • Джобчета с шарена месна плънка Джобчета с шарена месна плънка
  • Кашкавален коблер с кайма и лук Кашкавален коблер с кайма и лук
  • Бързи питки с кайма Бързи питки с кайма
5.0/5 2 оценки

Коментари към Френска баница с кайма

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Френска баница с кайма
    www.framar.bg 
    на 08 June 2025 в 15:48
    Коментирайте "Френска баница с кайма"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Тутманик
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
  • Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
  • Запеканка от кайма и патладжани със сос Бешамел
  • Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
  • Домашни кори за лазаня (класическа рецепта)
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Панирани шницели от кайма
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2083 дни, 2 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2196 дни, 4 часа и 12 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 2 дни, 3 часа и 39 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 2 дни, 5 часа и 55 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 3 дни, 2 часа и 32 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 4 дни, 18 часа и 8 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

L-АРГИНИН капсули 500 мг * 50 HOLLAND & BARRETT

ДЖОНСЪН BEDTIME БЕБЕШКИ ШАМПОАН 500 мл

ГЛЮКОЗАМИН СУЛФАТ + КУРКУМА таблетки * 120 УЕБЪР НАТУРАЛС

АРОМАНДИСЕ КРИСТАЛИ С ЕТЕРИЧНО МАСЛО ОТ ЛИМОН 10 г

ГИНКО БИЛОБА ЕКСТРА капсули 120 мг * 300 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:04:35

ЗАФРИЛА таблетки 2 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 13:02:44

ХАЙП ЛИВЪР ГАРД ВКУС МАЛИНА 196 г

Коментар на: Н. Руменова от 06 юни 2025г. в 13:02:09

АНАФРАНИЛ таблетки 25 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:55:12

АМИТРИПТИЛИН таблетки 25 мг * 60 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 юни 2025г. в 12:53:20
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival