Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Френска баница с кайма

Френска баница с кайма

от 15 ное 2012г.
Френска баница с кайма - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти за 6 порции:

500 грама бутер тесто за основа на баницата

За плънката:

2 с. л. олио

1 голяма глава лук, нарязан на ситно

400 грама телешка кайма

400 грама свинска кайма

1 чаша картофено пюре

1/2 ч. л. смлян бахар

1 ч. л. провански подправки

1 ч. л. сол

1/4 ч. л. млян черен пипер

1 яйце (по желание)

Начин на приготвяне:

Подготовка - 20 минути, печене - 30 минути

Извадете тестото и го оставете да се размрази за около 30 минути. През това време нагорещете олиото в тиган и запържете лука на средна температура. Прибавете към пюрето. Запържете каймата, докато  покафенее и отцедете излишната мазнина. Смесете лука, картофеното пюре, прованските подправки и бахара.

Поставете 2/3 от тестото в съда за печене, краищата на тестото трябва да са извън тавата (1-2 см). Сложете плънката и върху нея разстелете останалата част от тестото. Стиснете краищата на тестото, може да направите декоративен ръб. Ако искате да получите баница със златист цвят, намажете я отгоре с разбито яйце. Печете в продължение на 30-35 минути при температура 190 градуса, до златисто.

Добър апетит!

 

 

Още по темата:
  • Пица с кайма Пица с кайма
  • Пурички с телешка кайма и тако подправка Пурички с телешка кайма и тако подправка
  • Джобчета с шарена месна плънка Джобчета с шарена месна плънка
  • Кашкавален коблер с кайма и лук Кашкавален коблер с кайма и лук
5.0/5 2 оценки

Коментари към Френска баница с кайма

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Френска баница с кайма
    www.framar.bg 
    на 23 July 2025 в 22:13
    Коментирайте "Френска баница с кайма"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Тутманик
  • Пикатна кайма с кашкавал на тиган
  • Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
  • Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
  • Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
  • Тесто за най-вкусните пици и мекици
  • Хрупкави домашни солети
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Бутер банички с шунка и кашкавал
  • Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 7 дни, 8 часа и 55 мин.

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2128 дни, 6 часа и 26 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 12 дни, 12 часа и 17 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 14 дни, 11 часа и 54 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 19 дни, 10 часа и 14 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 26 дни, 6 часа и 24 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

НАУ ФУДС ЖЕН ШЕН капсули 500 мг * 100

ОСТРОВИТ КОЛАГЕН + ВИТАМИН C прах 200 г ОВКУСЕН

БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ЖОЖОБА, ВАНИЛИЯ И БАДЕМОВО МАСЛО 0120085

ДАМАСКИНА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С МАСЛО ОТ ЛАВАНДУЛА 50 мл

ВИШИ СОЛЕЙ ББ МАТИРАЩ ФЛУИД - ЕМУЛСИЯ ЗА ЛИЦЕ SPF50 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 20:26:56

АБОФАРМА АБОФОЛИК МЕТА таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 20:25:44

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 19:51:42

ХАМОМИЛА ВУЛГАРИС 15 СН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 19:43:19

ХАРМОНИЗАН флакон 25 мл * 14

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 23 юли 2025г. в 19:41:23
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival