Френска баница с кайма

Необходими продукти за 6 порции:
500 грама бутер тесто за основа на баницата
За плънката:
2 с. л. олио
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
400 грама телешка кайма
400 грама свинска кайма
1 чаша картофено пюре
1/2 ч. л. смлян бахар
1 ч. л. провански подправки
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. млян черен пипер
1 яйце (по желание)
Начин на приготвяне:
Подготовка - 20 минути, печене - 30 минути
Извадете тестото и го оставете да се размрази за около 30 минути. През това време нагорещете олиото в тиган и запържете лука на средна температура. Прибавете към пюрето. Запържете каймата, докато покафенее и отцедете излишната мазнина. Смесете лука, картофеното пюре, прованските подправки и бахара.
Поставете 2/3 от тестото в съда за печене, краищата на тестото трябва да са извън тавата (1-2 см). Сложете плънката и върху нея разстелете останалата част от тестото. Стиснете краищата на тестото, може да направите декоративен ръб. Ако искате да получите баница със златист цвят, намажете я отгоре с разбито яйце. Печете в продължение на 30-35 минути при температура 190 градуса, до златисто.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Отворена баница със сирене и билки
- Банички със сирене
- Тутманик
- Бърза пица без месене
- Наан - индийски хляб на тиган
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Панирани шницели от кайма
Коментари към Френска баница с кайма