Френска баница с кайма
Необходими продукти за 6 порции:
500 грама бутер тесто за основа на баницата
За плънката:
2 с. л. олио
1 голяма глава лук, нарязан на ситно
400 грама телешка кайма
400 грама свинска кайма
1 чаша картофено пюре
1/2 ч. л. смлян бахар
1 ч. л. провански подправки
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. млян черен пипер
1 яйце (по желание)
Начин на приготвяне:
Подготовка - 20 минути, печене - 30 минути
Извадете тестото и го оставете да се размрази за около 30 минути. През това време нагорещете олиото в тиган и запържете лука на средна температура. Прибавете към пюрето. Запържете каймата, докато покафенее и отцедете излишната мазнина. Смесете лука, картофеното пюре, прованските подправки и бахара.
Поставете 2/3 от тестото в съда за печене, краищата на тестото трябва да са извън тавата (1-2 см). Сложете плънката и върху нея разстелете останалата част от тестото. Стиснете краищата на тестото, може да направите декоративен ръб. Ако искате да получите баница със златист цвят, намажете я отгоре с разбито яйце. Печете в продължение на 30-35 минути при температура 190 градуса, до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕРИЯ ДЪЛГОЛЕТИЕ СОЕВА КАЙМА 330 г
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ ICE CREAM AND WAFFLES 6 ЦВЯТА 59 г 6606020049
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 16 ЦВЯТА 30 г 6606020050
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Банички със сирене
- Хрупкави домашни солети
- Класическа рецепта за чабата
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Кошнички от кайма с плънка от кашкавал, сметана и копър
Коментари към Френска баница с кайма