Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Френска баница с кайма

Френска баница с кайма

от 15 ное 2012г.
Френска баница с кайма - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти за 6 порции:

500 грама бутер тесто за основа на баницата

За плънката:

2 с. л. олио

1 голяма глава лук, нарязан на ситно

400 грама телешка кайма

400 грама свинска кайма

1 чаша картофено пюре

1/2 ч. л. смлян бахар

1 ч. л. провански подправки

1 ч. л. сол

1/4 ч. л. млян черен пипер

1 яйце (по желание)

Начин на приготвяне:

Подготовка - 20 минути, печене - 30 минути

Извадете тестото и го оставете да се размрази за около 30 минути. През това време нагорещете олиото в тиган и запържете лука на средна температура. Прибавете към пюрето. Запържете каймата, докато  покафенее и отцедете излишната мазнина. Смесете лука, картофеното пюре, прованските подправки и бахара.

Поставете 2/3 от тестото в съда за печене, краищата на тестото трябва да са извън тавата (1-2 см). Сложете плънката и върху нея разстелете останалата част от тестото. Стиснете краищата на тестото, може да направите декоративен ръб. Ако искате да получите баница със златист цвят, намажете я отгоре с разбито яйце. Печете в продължение на 30-35 минути при температура 190 градуса, до златисто.

Добър апетит!

 

 

Още по темата:
  • Пица с кайма Пица с кайма
  • Пурички с телешка кайма и тако подправка Пурички с телешка кайма и тако подправка
  • Джобчета с шарена месна плънка Джобчета с шарена месна плънка
  • Кашкавален коблер с кайма и лук Кашкавален коблер с кайма и лук
5.0/5 2 оценки

Коментари към Френска баница с кайма

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Френска баница с кайма
    www.framar.bg 
    на 07 September 2025 в 10:58
    Коментирайте "Френска баница с кайма"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Баници
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
  • Отворена баница със сирене и билки
  • Банички със сирене
  • Тутманик
  • Бърза пица без месене
  • Наан - индийски хляб на тиган
  • Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
  • Рецепти за дърпана баница със сирене
  • Панирани шницели от кайма
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Отменят задължителните ваксинации в американския щат ФлоридаОтменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

Отменят задължителните ваксинации в американския щат Флорида

от 05 сеп 2025г.Прочети повече
Огнище на eбола в Конго взе 15 жертвиОгнище на eбола в Конго взе 15 жертви

Огнище на eбола в Конго взе 15 жертви

от 05 сеп 2025г.Прочети повече
Рядка оперативна техника по време на бременност води до успешно ражданеРядка оперативна техника по време на бременност води до успешно раждане

Рядка оперативна техника по време на бременност води до успешно раждане

от 05 сеп 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Добра майка ли съм - проучване на momfident.io

преди 9 дни, 19 часа и 21 мин.

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 52 дни, 21 часа и 40 мин.
Всички

АНКЕТА

На каква възраст е вашият личен лекар?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БИОДЕРМА СЕНСИБИО ГЕЛ МУСАНТ 500 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ MIDNIGHT DESERT ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

ЛУИ ДЮ ПРЕ GOLDEN SAFRAN ПАРФЮМНА ВОДА ЗА МЪЖЕ 90 мл

АВАНОР таблетки 40 мг * 30 ТЕВА

ЦИСТОМИЦИН гранули за перорален разтвор в саше 3 г * 1

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 сеп 2025г. в 16:27:26

ХИДРОФЕРОЛ меки капсули 0.266 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 сеп 2025г. в 16:27:04

ХИДРОФЕРОЛ меки капсули 0.266 мг * 10

Коментар на: Моника от 05 сеп 2025г. в 16:22:29

ДЕФЕНДИЛ ИМУНОГЛЮКАН P4H сироп 120 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 05 сеп 2025г. в 16:20:49

МАГНЕРОТ таблетки 500 мг * 100 WORWAG PHARMA

Коментар на: Моника от 05 сеп 2025г. в 16:18:39
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival