Тесто за емпанадас /за пържене/

Необходими продукти:
- 3 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
- 1 супена лъжица захар
- 115 грама масло, нарязано на парчета
- 4 супени лъжици прясно изцеден портокалов сок
- 2/3 чаена чаша газирана вода
Начин на приготвяне:
- В голяма купа смесете брашното, солта, захарта и бакпулвера.
- Добавете парченцата масло и ги втрийте с пръсти в сухата смес до образуването на едри маслени трохи.
- Добавете портокаловия сок и 1/2 чаена чаша от газираната вода и замесете меко тесто.
- Ако е необходимо, добавете останалата газирана вода и отново замесете.
- Прехвърлете тестото в купа, подмазана с масло и го оставете да си почине на стайна температура в продължение на 1 час.
- Оформете малки топчета и ги разточете тънко върху набрашнена повърхност.
- Използвайте тестото за емпанадас веднага, със сладка или солена плънка по избор, или го съхранявайте в хладилник /фризер/.
Приятен апетит!
Снимки: laylita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КИПАРИС 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
БИОХЕРБА СТУДЕНО ПРЕСОВАНО БИО МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Обикновен маслен крем
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Банички със сирене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
Коментари към Тесто за емпанадас /за пържене/