Пилешка баница с кашкавал

Необходими продукти:
1 чаена чаша заквасена сметана
1 чаена чаша майонеза
3 яйца
1 чаена чаша брашно
щипка сол
1 пакетче бакпулвер
1 брой пилешки гърди
1 глава лук
200 грама кашкавал
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната и майонезата, към тях прибавете яйцата и брашното на малки части. Сложете сол и набухвателя, разбъркайте до получаването на еднородно тесто, което наподобява гъста сметана.
Измийте пилешките гърди, подсушете и нарежете на малки кубчета, които подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Лука обелете и нарежете на полукръгчета, а кашкавала настържете.
Изсипете тестото в подходяща форма, чието дъно предварително сте покрили с пергамент и подмазали с олио.
Върху тестото разпределете равномерен слой пилешко месо, покрийте го с лука и поръсете с настъргания кашкавал.
Изпечете баницата във фурната в продължение на около 40 минути при температура от 200 градуса.
Използвайте зелени подправки на вкус и по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Тутманик
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пилешко филе с розмарин, мед и горчица
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
Коментари към Пилешка баница с кашкавал