Златисти банички с кашкавал и сусам
Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша брашно
80 грама масло
120 грама настърган кашкавал
3 яйца
мъничко сол
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, поставете на котлона и добавете маслото.
Изчакате, докато маслото се разтопи и млякото заври.
Изсипете брашното, намалете котлона до минимум и бързо забъркайте тесто.
Принципът е същият като това за еклери. Получава се като на снимката. След няколко минути започнете да добавяте едно по едно яйцата. Може да разбъркате с миксер. Сложете щипка сол и настъргания на едро ренде кашкавал. Загребвайте с чаена лъжичка от сместа и разположете в тава на известно разстояние една от друга бъдещите кифлички. Това количество тесто е достатъчно за направата на около 20 - 25 броя. Съдът, който използвате, намажете с масло или застелете с хартия за печене. Поставете закуските във фурна, загрята до 200 градуса. През първите 15 минути не отваряйте фурната. Когато кифличките се зачервят, може да започнете постепенно да намалявате температурата.
Ако желаете, преди да сложите кифличките да се пекат, поръсете ги със сусам или слънчогледови семена.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 200 гр.
БИОХЕРБА МАСЛО ЗА МАЗНА КОСА 50 мл
ФИТОВИТ ХЕПАТО капсули * 60
ХАРМОНИКА БИО ЧЕРЕН ТАХАН 250 г
ХЕРБАРАЙС ПАРАЗИКС капсули * 60
НовБИОХЕРБА МАСЛО ОТ СУСАМ 100 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
Коментари към Златисти банички с кашкавал и сусам