Златисти банички с кашкавал и сусам

Необходими продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша брашно
80 грама масло
120 грама настърган кашкавал
3 яйца
мъничко сол
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в тенджера, поставете на котлона и добавете маслото.
Изчакате, докато маслото се разтопи и млякото заври.
Изсипете брашното, намалете котлона до минимум и бързо забъркайте тесто.
Принципът е същият като това за еклери. Получава се като на снимката. След няколко минути започнете да добавяте едно по едно яйцата. Може да разбъркате с миксер. Сложете щипка сол и настъргания на едро ренде кашкавал. Загребвайте с чаена лъжичка от сместа и разположете в тава на известно разстояние една от друга бъдещите кифлички. Това количество тесто е достатъчно за направата на около 20 - 25 броя. Съдът, който използвате, намажете с масло или застелете с хартия за печене. Поставете закуските във фурна, загрята до 200 градуса. През първите 15 минути не отваряйте фурната. Когато кифличките се зачервят, може да започнете постепенно да намалявате температурата.
Ако желаете, преди да сложите кифличките да се пекат, поръсете ги със сусам или слънчогледови семена.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОМЕР МАСЛО МОРСКО СЪКРОВИЩЕ ЗА ЛИЦЕ, КОСА И ТЯЛО 100 мл.
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ГАМА Е МИКСИРАНИ ТОКОФЕРОЛИ С ЛИГНАН ОТ СУСАМ капсули * 60
БИОХЕРБА СУСАМОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЯН ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМ 250 гр.
СУСАМОВ ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН 250 г ЗЕМЕЛА
БИОТОНА БИО СУПЕР КЪЛНОВЕ 300 г
ЛАЙФ ЕКСТЕНШЪН ФАСТ АКТИНГ РИЛИЙФ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Погача за прощъпулник
- Банички със сирене
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Бутер тесто с пилешко, кашкавал и лук
Коментари към Златисти банички с кашкавал и сусам