Питка от маслено тесто с праз, бекон и кашкавал
Необходими продукти
За тестото:
200 грама масло
350 грама брашно
1 супена лъжица ледено студена вода
сол и захар на вкус
За плънката:
500 грама праз
3 яйца
250 милилитра течна сметана
100 грама настърган кашкавал
50 грама бекон
50 грама масло
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото на кубчета и го разбийте с брашното, използвайки кухненски робот. Когато сместа стане еднородна, налейте 1 супена лъжица ледена вода
Оформеното като топка тесто увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за час.
През това време направете плънката.
Нарежете праза и бекона, изпържете ги. В отделен съд смесете леко разбитите яйца със сметаната и настъргания кашкавал.
Разточете охладеното тесто и разпределете пласт от него по дъното на подходяща форма. Изрежете кръг от восъчна хартия с размера на тестото, покрийте го и притиснете с грах или боб например. Поставете във фурната и изпечете основата за питата за 5-7 минути при температура от 175 градуса.
Когато извадите полуготовия блат, махнете зърната, хартията и разпределете изпържените лук и бекон по повърхността. Залейте със сместа от яйца и сметана, а най-отгоре сложете парченца масло.
Изпечете в продължение на 20-25 минути до образуването на златиста коричка.
Добър апетит!
Снимка: kulinarnyj-recept.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ЕВКАЛИПТ дъвчащи таблетки * 12
НовНУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Питка от маслено тесто с праз, бекон и кашкавал