Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печен праз в бекон с кашкавал и яйчен сос с горчица и чесън

Печен праз в бекон с кашкавал и яйчен сос с горчица и чесън

Печен праз в бекон с кашкавал и яйчен сос с горчица и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама праз
  • 100 грама кашкавал
  • 1 жълтък
  • 2 скилидки чесън
  • 200 грама бекон
  • 100 милилитра олио
  • 1 супена лъжица горчица
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете бялата част на праза на парчета с дължина 8-10 сантиметра, сварете ги за 15 минути, извадете от водата с решетъчна лъжица и изчакайте, докато течността се отцеди напълно от тях.

След това увийте всяко парче в ивици бекон и подредете в намазнена тава. Сложете за 10 минути във фурната (при 180 градуса), извадете, поръсете с кашкавала и върнете за още 10-12 минути, за да се запекат.

Направете сос от жълтъка, горчицата, чесъна, олио и подправки на вкус. Разбийте, докато консистенцията започне да наподобява гъста заквасена сметана.

Поднесете готовия праз с пикантния сос и добавка от картофено пюре.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаСнимкиНовини