Печен праз в бекон с кашкавал и яйчен сос с горчица и чесън
Необходими продукти:
- 600 грама праз
- 100 грама кашкавал
- 1 жълтък
- 2 скилидки чесън
- 200 грама бекон
- 100 милилитра олио
- 1 супена лъжица горчица
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Нарежете бялата част на праза на парчета с дължина 8-10 сантиметра, сварете ги за 15 минути, извадете от водата с решетъчна лъжица и изчакайте, докато течността се отцеди напълно от тях.
След това увийте всяко парче в ивици бекон и подредете в намазнена тава. Сложете за 10 минути във фурната (при 180 градуса), извадете, поръсете с кашкавала и върнете за още 10-12 минути, за да се запекат.
Направете сос от жълтъка, горчицата, чесъна, олио и подправки на вкус. Разбийте, докато консистенцията започне да наподобява гъста заквасена сметана.
Поднесете готовия праз с пикантния сос и добавка от картофено пюре.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ЛОЛИ КИДС близалки * 6
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Празена супа с картофи
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Черен ориз с праз и домати
- Праз, Праз лук
- Задушено прясно зеле с бекон, зеленчуци и гъби
Коментари към Печен праз в бекон с кашкавал и яйчен сос с горчица и чесън