Банички с плънка от патладжан и кашкавал
Необходими продукти:
500 гр бутер тесто
1 яйце за намазване
1 среден патладжан
1 глава лук
2 скилидки чесън
3-4 с. л. олио
3 с. л. сметана (масленост около 30%)
3 с. л. настърган кашкавал
сол на вкус
орегано на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете патладжана и го нарежете на малки кубчета, лука и чесъна накълцайте на ситно. Сгорещете олиото и в него изпържете лука до златисто. След това прибавете патладжана и чесъна, разбъркайте и затворете съда с капак. Оставете да се приготвят на среден огън, разбърквайки периодично. Когато патладжаните са почти готови, овкусете с подправки на вкус, добавете сметаната и разбъркайте. След като част от нея се изпари, сложете кашкавала, разбъркайте, свалете от котлона и оставете плънката да изстива.
Поръсете плота с брашно, върху него поставете тестото и изрежете кръгчета с подходящ съд. Във всяко кръгче сложете от студената плънка, намокрете краищата с малко вода и ги залепете. Подредете баничките в застлана с хартия за печене тава и ги намажете с разбитото яйце.
Изпечете при 180 градуса до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
Коментари към Банички с плънка от патладжан и кашкавал