Вита баница с кисело мляко, сирене и масло
Необходими продукти:
- 10 листа кори за баница
- 8 супени лъжици разтопено масло
- 500 грама натрошено сирене
- 750 грама пълномаслено кисело мляко
- 4 цели яйца + 1 жълтък
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте кръгла тава с хартия за печене.
- Разбийте четирите яйца в голяма купа.
- Добавете киселото мляко и сиренето.
- Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Намажете първия лист кори за баница с масло.
- Покрийте го с втори лист и също намажете с масло. Обърнете от другата страна и също я намаслете.
- Разпределете надлъжно 1/5 от плънката и завийте от дългата страна на руло. Повторете с останалите продукти.
- Сглобете баницата, като започнете да завивате рулата от стените на тавата към центъра.
- Разбийте яйчния жълтък с останалото разтопено масло и намажете повърхността.
- Печете в продължение на 25-30 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете витата баница да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: 196flavors.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖЪЛТ КАНТАРИОН 100 мл
ОСТРОВИТ КОКОСОВО МАСЛО 900 г
БИОХЕРБА МАСЛО ОТ СИНАП 100 мл
ОЛ НУТРИШЪН МАСЛО ОТ КАШУ ПАРЧЕНЦА 1 кг
МАСЛО ОТ МАГАРЕШКИ БОДИЛ (БЯЛ ТРЪН) 350 мл АГРОСЕЛПРОМ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Обикновен маслен крем
- Банички със сирене
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Салата от печени зелени чушки със сирене, рукола и меден дресинг
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
Коментари към Вита баница с кисело мляко, сирене и масло