Вита баница с кисело мляко, сирене и масло

Необходими продукти:
- 10 листа кори за баница
- 8 супени лъжици разтопено масло
- 500 грама натрошено сирене
- 750 грама пълномаслено кисело мляко
- 4 цели яйца + 1 жълтък
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте кръгла тава с хартия за печене.
- Разбийте четирите яйца в голяма купа.
- Добавете киселото мляко и сиренето.
- Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Намажете първия лист кори за баница с масло.
- Покрийте го с втори лист и също намажете с масло. Обърнете от другата страна и също я намаслете.
- Разпределете надлъжно 1/5 от плънката и завийте от дългата страна на руло. Повторете с останалите продукти.
- Сглобете баницата, като започнете да завивате рулата от стените на тавата към центъра.
- Разбийте яйчния жълтък с останалото разтопено масло и намажете повърхността.
- Печете в продължение на 25-30 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете витата баница да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: 196flavors.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Шоколадов чийзкейк с малини без печене
- Тутманик
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Ориз с лук и масло
Коментари към Вита баница с кисело мляко, сирене и масло