Вита баница с кисело мляко, сирене и масло

Необходими продукти:
- 10 листа кори за баница
- 8 супени лъжици разтопено масло
- 500 грама натрошено сирене
- 750 грама пълномаслено кисело мляко
- 4 цели яйца + 1 жълтък
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте кръгла тава с хартия за печене.
- Разбийте четирите яйца в голяма купа.
- Добавете киселото мляко и сиренето.
- Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Намажете първия лист кори за баница с масло.
- Покрийте го с втори лист и също намажете с масло. Обърнете от другата страна и също я намаслете.
- Разпределете надлъжно 1/5 от плънката и завийте от дългата страна на руло. Повторете с останалите продукти.
- Сглобете баницата, като започнете да завивате рулата от стените на тавата към центъра.
- Разбийте яйчния жълтък с останалото разтопено масло и намажете повърхността.
- Печете в продължение на 25-30 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете витата баница да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: 196flavors.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ АНАСОН 10 мл
МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл БАЛЧО
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ВЕТИВЕР 5 мл
ОСТРОВИТ МСТ ОЙЛ прах 200 г НЕОВКУСЕН
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДЖИНДЖИФИЛ 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Картофени шишчета с масло
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Банички със сирене
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Вита баница с кисело мляко, сирене и масло