Вита баница с кисело мляко, сирене и масло
Необходими продукти:
- 10 листа кори за баница
- 8 супени лъжици разтопено масло
- 500 грама натрошено сирене
- 750 грама пълномаслено кисело мляко
- 4 цели яйца + 1 жълтък
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте кръгла тава с хартия за печене.
- Разбийте четирите яйца в голяма купа.
- Добавете киселото мляко и сиренето.
- Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Намажете първия лист кори за баница с масло.
- Покрийте го с втори лист и също намажете с масло. Обърнете от другата страна и също я намаслете.
- Разпределете надлъжно 1/5 от плънката и завийте от дългата страна на руло. Повторете с останалите продукти.
- Сглобете баницата, като започнете да завивате рулата от стените на тавата към центъра.
- Разбийте яйчния жълтък с останалото разтопено масло и намажете повърхността.
- Печете в продължение на 25-30 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете витата баница да се охлади за кратко, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: 196flavors.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЗОЯ МАСЛО ОТ ЧИА 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
- Рецепти за сирене пане
- Обикновен маслен крем
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Банички със сирене
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
Коментари към Вита баница с кисело мляко, сирене и масло