Крекери със сирена и масло

Необходими продукти:
170 грама твърдо крема сирене
60 грама пармезан
60 грама масло
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици вода
1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Настържете пармезана и крема сиренето, смесете ги в подходяща купа, добавете маслото, брашното и солта. Разбъркайте всичко и налейте бавно студената вода. Отново разбъркайте.
Разпределете полученото тесто върху найлоново фолио.
Увийте го, оформяйки плосък кръг и го приберете в хладилника за час (може да оставите и за една нощ).
Загрейте фурната до 190 градуса. Застелете дъното на тава с хартия за печене.
Извадете тестото от хладилника, разрежете го на две части и разточете всяка от тях с дебелина до 3 мм. Разрежете пласта на ивици с ширина 2,5 сантиметра,
след това още веднъж диагонално на ивици със същия размер. Получават се ето такива симпатични триъгълничета.
Ако желаете, може да ги "надраскате" с клечка за зъби, за да имат по- интересен външен вид, също да оформите като квадратчета или да им придадете друга форма.
Подредете ги плътно в тавата и изпечете в загрятата фурна в продължение на 15 - 17 минути. Бъдете внимателни, защото тези крекери лесно прегарят.
Когато изпечете, извадете от съда и поръсете с малко сол. Нека се охладят и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
БОТАЛАЙФ ОРГАНИЧНО МАСЛО ОТ РИГАН 10 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГЕРАНИУМ 10 мл
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО СЛЪНЧОГЛЕДОВО МАСЛО - ШАРЛАН 500 мл ЗЕМЕЛА
ЕОФЛОРИА МАСЛО OT СЕМЕНА НА ЧИА 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ГРОЗДОВИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Синапено масло – хранителен състав, ползи и странични ефекти
- Пълнени смокини със сирене, мед и орехи
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хапки с прошуто, пъпеш и сирене
- Царевица на скара с крем от масло, пушено сирене и чесън
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
Коментари към Крекери със сирена и масло