Крекери със сирена и масло
Необходими продукти:
170 грама твърдо крема сирене
60 грама пармезан
60 грама масло
1 чаена лъжица сол
2 супени лъжици вода
1 чаена чаша брашно
Начин на приготвяне:
Настържете пармезана и крема сиренето, смесете ги в подходяща купа, добавете маслото, брашното и солта. Разбъркайте всичко и налейте бавно студената вода. Отново разбъркайте.
Разпределете полученото тесто върху найлоново фолио.
Увийте го, оформяйки плосък кръг и го приберете в хладилника за час (може да оставите и за една нощ).
Загрейте фурната до 190 градуса. Застелете дъното на тава с хартия за печене.
Извадете тестото от хладилника, разрежете го на две части и разточете всяка от тях с дебелина до 3 мм. Разрежете пласта на ивици с ширина 2,5 сантиметра,
след това още веднъж диагонално на ивици със същия размер. Получават се ето такива симпатични триъгълничета.
Ако желаете, може да ги "надраскате" с клечка за зъби, за да имат по- интересен външен вид, също да оформите като квадратчета или да им придадете друга форма.
Подредете ги плътно в тавата и изпечете в загрятата фурна в продължение на 15 - 17 минути. Бъдете внимателни, защото тези крекери лесно прегарят.
Когато изпечете, извадете от съда и поръсете с малко сол. Нека се охладят и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
ЗОЯ БИО ГХИ - ПРЕЧИСТЕНО МАСЛО 160 гр.
КАКАОВО МАСЛО 60 г ЗЕМЕЛА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ БОСИЛЕК 20 мл
ЕОФЛОРИА МАСЛО ОТ ЧЕРЕН КИМИОН 250 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Обикновен маслен крем
- Пица от лаваш с 4 сирена (на тиган)
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Вина и сирена - кое с какво?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тутманик
Коментари към Крекери със сирена и масло