Домашни сладки с масло и бисквитено брашно

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши крекери грахам, фино натрошени
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/4 чаена лъжичка фина сол
- 6 супени лъжици безсолно масло, разтопено и охладено
- 1 голямо яйце, леко разбито
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Прехвърлете натрошените крекери грахам в голяма купа.
- Добавете захарта, содата и солта. Разбъркайте.
- Прибавете маслото, яйцето и ваниловия екстракт и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Оформете сладките с длани, като използвате 1 1/2 супени лъжици от сместа.
- Разпределете ги в тавата, оставяйки около 5 сантиметра между тях.
- Печете в продължение на 8-10 минути, докато сладките леко покафенеят.
- Оставете ги да се охладят за около 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка.
- Поднесете ги с чаша горещ шоколад, ароматно кафе, прясно мляко или... просто така.
Да ви е сладко!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИСТА НА КАНЕЛА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ЗА ДИАБЕТИЦИ ГЛИКА 250 мл
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА КОПРИВА 20 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КОРИАНДЪР 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Карамелизиран лук с масло и вино
- Ориз с лук и масло
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Канелено масло
- Кенаф, Канабинус хибискус
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
Коментари към Домашни сладки с масло и бисквитено брашно