Домашни сладки с масло и бисквитено брашно
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши крекери грахам, фино натрошени
- 1/4 чаена чаша захар
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/4 чаена лъжичка фина сол
- 6 супени лъжици безсолно масло, разтопено и охладено
- 1 голямо яйце, леко разбито
- 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на голяма тава с хартия за печене.
- Прехвърлете натрошените крекери грахам в голяма купа.
- Добавете захарта, содата и солта. Разбъркайте.
- Прибавете маслото, яйцето и ваниловия екстракт и разбъркайте с дървена лъжица или шпатула.
- Оформете сладките с длани, като използвате 1 1/2 супени лъжици от сместа.
- Разпределете ги в тавата, оставяйки около 5 сантиметра между тях.
- Печете в продължение на 8-10 минути, докато сладките леко покафенеят.
- Оставете ги да се охладят за около 5 минути, преди да ги прехвърлите върху решетка.
- Поднесете ги с чаша горещ шоколад, ароматно кафе, прясно мляко или... просто така.
Да ви е сладко!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Обикновен маслен крем
- Отслабване с мед и канела
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Канелено дърво, Канела
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Домашни сладки с масло и бисквитено брашно