Пълнозърнести крекери с квас
Необходими продукти:
- 60 грама квас
- 3 супени лъжици пълнозърнесто брашно + още за поръсване
- 1/2 чаена чаша ленено семе
- 4 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжица морска сол
- 1 супена лъжица микс от сусамово семе, слънчогледово, маково и др.
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се затопли на 170 градуса и застелете с хартия тава или сложете в нея силиконова подложка за печене.
В купа смесете кваса, брашното, лененото семе, маслото, солта и семената. Разбъркайте с дървена лъжица или силиконова шпатула за около 1 минута.
Поставете тестото в центъра на тавата и притиснете с ръце надолу. Поръсете с брашно и разточете директно в тавата във вид на правоъгълник. Няма проблем, ако не успеете да постигнете идеалната форма. Опитайте се да разточите тестото тънко, около 3-5 милиметра.
С нож за пица го нарежете на квадратчета.
Изечете за 15-18 минути до златисто. Охладете за 15 минути, след което начупете крекерите, следвайки разрезите, които направихте печенето.
Сервирайте ги веднага или съхранявайте в плътно затворен съд до седмица.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Крекери с бадемово брашно и сирена
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Домашни крекери грахам
- Домашни сладки с масло и бисквитено брашно
- Крекери от кори за баница със сусам и сирене
- Хрупкави солени крекери с подправки и семена
- Предястие от солени крекери със сирене и грозде
- Веган крекери
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Хрупкави, фини крекери със сусам
Коментари към Пълнозърнести крекери с квас