Крекери от кори за баница със сусам и сирене
Необходими продукти:
- 6 листа кори за баница
- 4 супени лъжици масло, разтопено
- 1 белтък на стайна температура, разбит
- 1/2 чаена чаша смес от сусамови семена - бели и черни
- 1/2 чаена лъжица пушен червен пипер
- сол и черен пипер
- 2 чаени чаши настъргано сирене грюер (или кашкавал, чедър и др.)
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 175 градуса.
Намажете една кора за баница с масло, а отгоре поставете втора, леко притиснете и я намажете с разбит белтък. Поръсете с част от сусама, пушения пипер, сол и черен пипер и 1/3 от кашкавала. Нарежете с остър нож (или нож за пица), изпечете за около 8-10 минути, докато се получат хрупкави крекери. По същия начин направете още 2 тави с останалите 4 кори.
Охладете ги и ги съхранявайте на стайна температура. Може да ги консумирате в рамките на 2 дни.
Източник:
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Крекери с бадемово брашно и сирена
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Домашни крекери грахам
- Домашни сладки с масло и бисквитено брашно
- Хрупкави солени крекери с подправки и семена
- Предястие от солени крекери със сирене и грозде
- Пълнозърнести крекери с квас
- Веган крекери
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Хрупкави, фини крекери със сусам
Коментари към Крекери от кори за баница със сусам и сирене