Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Крекери с бадемово брашно и сирена

Крекери с бадемово брашно и сирена

Крекери с бадемово брашно и сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
  • 1 чаена чаша настърган пармезан
  • 1 чаена чаша бадемово брашно
  • 60 грама крема сирене
  • 1 яйце
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1 супена лъжица нарязан на ситно розмарин

Начин на приготвяне:

Смесете моцарелата, пармезана, крема сиренето и бадемовото брашно и затоплете в микровълнова за 1 минута. Веднага, след като извадите купата от уреда, започнете енергично да бъркате с вилица, за да се получи еднородна смес. Ако сирената не са разтопени, затоплете за съвсем кратко отново.

Оставете за 1-2 минути сместа да поизстине, след което към нея добавете яйцето, солта и нарязания розмарин. Разбъркайте, но внимавайте, да не се окаже, че "тестото" е много топло и да сготви яйцето.

Разстелете тестото върху тава, застлана с хартия и изравнете. Нарежете на квадратчета и запечете за 10 минути на 230 градуса. Ако крекерите ви са по-тънки, не ги препичайте, а съкратете времето за готвене.

Охладете ги 5 минути, след което може да ги извадите от тавата.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитно