Крекери с бадемово брашно и сирена
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 1 чаена чаша бадемово брашно
- 60 грама крема сирене
- 1 яйце
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 супена лъжица нарязан на ситно розмарин
Начин на приготвяне:
Смесете моцарелата, пармезана, крема сиренето и бадемовото брашно и затоплете в микровълнова за 1 минута. Веднага, след като извадите купата от уреда, започнете енергично да бъркате с вилица, за да се получи еднородна смес. Ако сирената не са разтопени, затоплете за съвсем кратко отново.
Оставете за 1-2 минути сместа да поизстине, след което към нея добавете яйцето, солта и нарязания розмарин. Разбъркайте, но внимавайте, да не се окаже, че "тестото" е много топло и да сготви яйцето.
Разстелете тестото върху тава, застлана с хартия и изравнете. Нарежете на квадратчета и запечете за 10 минути на 230 градуса. Ако крекерите ви са по-тънки, не ги препичайте, а съкратете времето за готвене.
Охладете ги 5 минути, след което може да ги извадите от тавата.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatwell101.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Домашни крекери грахам
- Домашни сладки с масло и бисквитено брашно
- Крекери от кори за баница със сусам и сирене
- Хрупкави солени крекери с подправки и семена
- Предястие от солени крекери със сирене и грозде
- Пълнозърнести крекери с квас
- Веган крекери
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Хрупкави, фини крекери със сусам
Коментари към Крекери с бадемово брашно и сирена