Хрупкави овесени крекери с орехи
Необходими продукти:
2 чаени чаши овесени ядки
1/2 чаена чаша смлени орехи (или други ядки по избор)
1 чаена лъжица сол
2 чаени лъжици захар
1 чаена чаша вряща вода
1 - 2 чаени лъжици растителна мазнина
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд овесените ядки, смлените орехи, захарта и солта. Налейте врящата вода и разбъркайте хубаво до получаването на лепкаво тесто. След това добавете олиото.
Застелете дъното на тава с пергамент и разпределете тестото. Заравнете с помощта на силиконова лопатка, която потапяйте във вода.
Разрежете на правоъгълници и изпечете в предварително загрята до 200 - 220 градуса фурна в продължение на 30 - 40 минути (докато крекерите придобият приятен кафеникав
цвят).
Извадете да се охладят върху решетка, разчупете по разрезите и поднесете.
Количествата на солта и захарта може да промените според вкусовите си предпочитания, също да добавите различни билки, подправки, сушени плодове или мед, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
АМИКС МР. ПОПЪРС ОУТ МАШ 2000 гр.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИН ЧИА МАШ 600 гр.
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 2.5 кг
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
Коментари към Хрупкави овесени крекери с орехи