Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Паниран карфиол със сладко-лютив сос

Паниран карфиол със сладко-лютив сос

Паниран карфиол със сладко-лютив сос - изображение
  • Необходими продукти:
  • 1 карфиол
  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 1/2 чаена лъжица червен пипер
  • 3 яйца - разбити
  • олио за пържене
  • 1/4 чаена чаша мед
  • 1 чаена лъжица чили сос

Начин на приготвяне:

Нарежете карфиола на филийки, с дебелина около 1,5-2 сантиметра (разрежете го така, че всяка филийка да има кочан, в противен случай ще се разпаднат).

Сложете ги в широк съд и долейте при тях малко вода - тя трябва да достига до средата на резените. Покрийте с капак и сварете 4-5 минути. Изцедете карфиола и го подсушете, оставете да изстине.

Разбийте яйцата в широка купа, а брашното разбъркайте с подправките - чесън и червен пипер.

Подправете със сол и пипер карфиолените филийки от двете страни.

Оваляйте всеки резен в брашното, след това потопете в яйце и отново в брашното.

Изпържете карфиолените резени, докато станат златисто-кафяви. Извадете върху салфетка, за да се премахне мазнината от тях.

За соса, разбъркайте меда с чили соса, сервирайте карфиола, полят със сладко—лютия сос.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника