Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Необходими продукти:
- 1 карфиол
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица червен пипер
- 3 яйца - разбити
- олио за пържене
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 чаена лъжица чили сос
Начин на приготвяне:
Нарежете карфиола на филийки, с дебелина около 1,5-2 сантиметра (разрежете го така, че всяка филийка да има кочан, в противен случай ще се разпаднат).
Сложете ги в широк съд и долейте при тях малко вода - тя трябва да достига до средата на резените. Покрийте с капак и сварете 4-5 минути. Изцедете карфиола и го подсушете, оставете да изстине.
Разбийте яйцата в широка купа, а брашното разбъркайте с подправките - чесън и червен пипер.
Подправете със сол и пипер карфиолените филийки от двете страни.
Оваляйте всеки резен в брашното, след това потопете в яйце и отново в брашното.
Изпържете карфиолените резени, докато станат златисто-кафяви. Извадете върху салфетка, за да се премахне мазнината от тях.
За соса, разбъркайте меда с чили соса, сервирайте карфиола, полят със сладко—лютия сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Пържен карфиол по корейски
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
Коментари към Паниран карфиол със сладко-лютив сос