Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Необходими продукти:
- 1 карфиол
- 1 чаена чаша брашно
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 1/2 чаена лъжица червен пипер
- 3 яйца - разбити
- олио за пържене
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 чаена лъжица чили сос
Начин на приготвяне:
Нарежете карфиола на филийки, с дебелина около 1,5-2 сантиметра (разрежете го така, че всяка филийка да има кочан, в противен случай ще се разпаднат).
Сложете ги в широк съд и долейте при тях малко вода - тя трябва да достига до средата на резените. Покрийте с капак и сварете 4-5 минути. Изцедете карфиола и го подсушете, оставете да изстине.
Разбийте яйцата в широка купа, а брашното разбъркайте с подправките - чесън и червен пипер.
Подправете със сол и пипер карфиолените филийки от двете страни.
Оваляйте всеки резен в брашното, след това потопете в яйце и отново в брашното.
Изпържете карфиолените резени, докато станат златисто-кафяви. Извадете върху салфетка, за да се премахне мазнината от тях.
За соса, разбъркайте меда с чили соса, сервирайте карфиола, полят със сладко—лютия сос.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Салата Табуле с карфиол
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Пържен карфиол по корейски
- Цветно зеле, карфиол
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Карфиол с гъби и целина
- Рецепти за туршия със зелен боб
Коментари към Паниран карфиол със сладко-лютив сос