Рулца от бутер тесто с канела, ябълки, орехи и карамел
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 3 почистени ябълки
- 100 грама смлени орехи
- 10 грама канела на прах
- 60 грама масло
- 1 чаена чаша захар
- 1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
Разстелете тестото, в купа смесете канелата и орехите. Поръсете кората с тях и разпределете предварително настъргани и отцедени ябълки. Завийте тестото на руло и го разрежете по дължина.
Подредете охлювчетата в намазана с масло тава и запечете в загрята фурна на 200 градуса до златисто. В тенджера сгорещете маслото, сложете захарта, разбъркайте и разредете с прясното мляко.
Намалете мощността на котлона и след като сместа се карамелизира я оставете настрана. Разпределете я върху охладените рулца, подредете и ги поднесете.

Да ви е сладко!
Източник: whitneybond.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Баклави и сиропирани сладкиши
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Бутер плитка с яйца, шунка и гъби
- Кашкавалени спирали
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
Коментари към Рулца от бутер тесто с канела, ябълки, орехи и карамел