Бутер плитка с яйца, шунка и гъби
Необходими продукти:
1 лист бутер тесто
6 яйца
200 грама гъби
200 грама шунка
100 грама кашкавал
малка връзка копър
1 супена лъжица масло
сол и смлян черен пипер на вкус
яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Първо изпържете гъбите, към тях прибавете шунката, нарязана на кубчета, и пържете заедно около 3 минути.
Настържете кашкавала, копъра накълцайте и ги изсипете при леко разбитите яйца. С тази смес залейте шунката и гъбите, нека всичко се приготвя около 4 минути, като разбърквате.
Сложете сол и смлян черен пипер на вкус.
Разточете тестото тънко и с помощта на остър нож направете еднакъв брой разрези по краищата. Сложете яйчената плънка в средата и сплетете плика от тестото.
Намажете повърхността с разбитото яйце и изпечете ястието в загрята до 190 градуса фурна в продължение на 20-25 минути.
Преди да поднесете, нека рулото се охлади.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
Коментари към Бутер плитка с яйца, шунка и гъби