Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Кренвиршки с кашкавал

Кренвиршки с кашкавал

Кренвиршки с кашкавал - изображение

Необходими продукти:


  • 250 милилитра топла вода
  • 1 супена лъжица инстантна мая
  • половин чаена лъжичка сол
  • 450-500 грама брашно
  • 4-5 варени кренвирша
  • 2 супени лъжици лютеница
  • горчица на вкус
  • 150-200 грама настърган кашкавал
  • кашерна сол за поръсване
  • 1 жълтък за намазване
  • 10 грама сусам по желание

 

Начин на приготвяне:

 

Сложете брашното в купа и прибавете солта, маята и водата. Направете тесто и го изчакайте да втаса. Разделете на части и разточете кори, от които изрежете лентички.

Гарнирайте с лютеница, горчица и кашкавал. Завийте кренвиршите, намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам или кашерна сол.

кренвиршки с кашкавал

Подредете в застлана с лист пергамент тава и изчакайте да удвоят обема си. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути.

кренвиршки с кашкавал

Поднесете закуските топли, гарнирани със сос по избор.

Добър апетит!

Източник: www.ihearteating.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиНовиниЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...ЛайфстайлЛечения