Кренвиршки с кашкавал

Необходими продукти:
- 250 милилитра топла вода
- 1 супена лъжица инстантна мая
- половин чаена лъжичка сол
- 450-500 грама брашно
- 4-5 варени кренвирша
- 2 супени лъжици лютеница
- горчица на вкус
- 150-200 грама настърган кашкавал
- кашерна сол за поръсване
- 1 жълтък за намазване
- 10 грама сусам по желание
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа и прибавете солта, маята и водата. Направете тесто и го изчакайте да втаса. Разделете на части и разточете кори, от които изрежете лентички.
Гарнирайте с лютеница, горчица и кашкавал. Завийте кренвиршите, намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам или кашерна сол.
Подредете в застлана с лист пергамент тава и изчакайте да удвоят обема си. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути.
Поднесете закуските топли, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: www.ihearteating.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КФД НУТРИШЪН КОКОСОВ ЧИПС 250 г
СПИРУЛИНА СЕРЕАЛИ * 30 DXN
Безплатна доставка за България!МАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН ГОДЖИ БЕРИ И КАКАО МИКС 200 г
НовМАЙ ХЕЛТИ ФЮЖЪН КАЙСИЯ С КАНЕЛА МИКС 200 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Що е брънч и кои са най-добрите брънч рецепти за уикенда
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кашкавален сос Бешамел
- Палачинки от коприва с прясно мляко
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
Коментари към Кренвиршки с кашкавал