Кренвиршки с кашкавал

Необходими продукти:
- 250 милилитра топла вода
- 1 супена лъжица инстантна мая
- половин чаена лъжичка сол
- 450-500 грама брашно
- 4-5 варени кренвирша
- 2 супени лъжици лютеница
- горчица на вкус
- 150-200 грама настърган кашкавал
- кашерна сол за поръсване
- 1 жълтък за намазване
- 10 грама сусам по желание
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа и прибавете солта, маята и водата. Направете тесто и го изчакайте да втаса. Разделете на части и разточете кори, от които изрежете лентички.
Гарнирайте с лютеница, горчица и кашкавал. Завийте кренвиршите, намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам или кашерна сол.
Подредете в застлана с лист пергамент тава и изчакайте да удвоят обема си. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути.
Поднесете закуските топли, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: www.ihearteating.com
Коментари към Кренвиршки с кашкавал