Кренвирши в картофено тесто

Необходими продукти:
350 грама картофено пюре
1 яйце
100 грама брашно
2 супени лъжици овесени ядки
4 кренвирша
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Към картофеното пюре (приготвено с прясно мляко и яйце) добавете яйцето, овесените ядки, брашното и сол на вкус. Разбъркайте добре и замесете еднородно тесто. Разрежете кренвиршите на половина. С мокри ръце оформете питки, в средата на всяка сложете по половинка кренвирш, затворете с тестото и изпържете в нагорещено олио от двете страни. Когато обърнете от другата, затворете съда с капак, намалете котлона и нека ястието се приготвя в продължение на 10 - 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП СЛАДКА ЦАРЕВИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ И ПУЕШКО МЕСО 125 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ С КОПЪР И ЗАЕШКО МЕСО 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 200 г ЗДРАВНИЦА
ХИП ПЮРЕ БИО ДОМАТИ И КАРТОФИ С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Намалете високата температура със суров картоф
- Бързи питки без месене
- Задушено зеле с картофи
- Хрупкави домашни солети
- Тутманик
- Солени пръчици
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Шоколадови палачинки
Коментари към Кренвирши в картофено тесто