Кренвирши в картофено тесто

Необходими продукти:
350 грама картофено пюре
1 яйце
100 грама брашно
2 супени лъжици овесени ядки
4 кренвирша
сол на вкус
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Към картофеното пюре (приготвено с прясно мляко и яйце) добавете яйцето, овесените ядки, брашното и сол на вкус. Разбъркайте добре и замесете еднородно тесто. Разрежете кренвиршите на половина. С мокри ръце оформете питки, в средата на всяка сложете по половинка кренвирш, затворете с тестото и изпържете в нагорещено олио от двете страни. Когато обърнете от другата, затворете съда с капак, намалете котлона и нека ястието се приготвя в продължение на 10 - 15 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Брамбораки - чешки картофени палачинки
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Обикновено картофено нишесте против стомашно разстройство при деца
- Сладък картоф
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Кренвирши в картофено тесто